Grand slam u Turjacima kao test: IVICA BILOKAPIĆ I SINIŠA STIPIĆ ZA 55 MINUTA !

„Ćaća“ se vraća: STVARAJU UDARNU TROJKU ZA KULTNI OMIŠ (3+1)
veljača 4, 2019
Ulažu u mlade igrače: IVAN I JOZO GALIĆ BUDUĆNOST IGRE U TURJACIMA
veljača 8, 2019

Grand slam u Turjacima kao test: IVICA BILOKAPIĆ I SINIŠA STIPIĆ ZA 55 MINUTA !

fbt

Ivan Bilokapić i Siniša Stipić

Utakmica drugog kola na Grand Slamu u Turjacima nije trajala dovoljno dugo da bi donosili važne zaključke u vezi završnice ovog fantastičnog nadmetanja. Štoviše, pobjeda za svega 55 muinuta i neiskusan protivnik nije bio onaj pravi test za odličnu kombinaciju Ivica Ivan Bilokapić i Siniša Stipić. Sve to ne znači da sve opcije nisu otvorene, pa ni ona da ovaj dvojac ode do kraja.

Bilokapić je igrač koji u kontinuitetu igra na zavidnom nivou već 20 godina i dugo nije igrao sa suigračima jednako visokog nivoa igre kojeg i sam posjeduje. Stipić sa druge strane o materiji igre, tehnici i ostalom zna više nego u godini kada je postao „Kralj bakelita“. Obojica su nositelji igre svojih klubova u boćarskoj lizi koja ne trpi oscilacije ili manjak kvalitete. Sve to u zbroju i mnogo toga ostaloga ovaj par čini pravom noćnom morom u ždrijebu za bilo koga.

Što bi za igru značila pobjeda ovog dvojca na nadmetanju?!

Najteža iskušenja za ove momke tek stižu od šesnaestine finala (32 ekipe), ali to i dalje ne mijenja činjenicu da su Stipić i Bilokapić favoriti iz sjene u najmanju ruku. Ova kombinacija je ona koja će u Turjacima biti pod povećalom do samog kraja, jer ako se dogodi da titula ode Stipiću i Bilokapiću, očekujmo, buđenje starih rivalstava i pravi ljetni urnebes na bakelitnim terenima, kao i pohod ovog dvojca na baš sve Grand slamove i ostale velike turnire. To znači, oba Omiša, Rogoznica, Han, Brnaze, Stobreč, Kacunar… Zašto je tome tako?! Rivalstva Siniše Stipića i nekih drugih „Kraljeva bakelita“ brzo bi izbila u centar pažnje javnosti, što je prije par godina i bio jedan od razloga rasta popularnosti bakelita kao igre općenito. S druge strane Ivica Bilokapić još nije bio u prilici ući u utrku za Kralja Bakelita i tako pokazati da poput brata Petra upravo tamo pripada. Ovo bi mogla biti njegova velika šansa, a ulog u Turjacima za sve aktere koji su u borbi za tron tamo, je iznimno velik. Stoga nas čeka uzbudljiva završnica u 104 dalmatinca.

Comments are closed.