Suradnja dva najutjecajnija boćara Dalmacije: LUKA ŽURE I SINIŠA STIPIĆ ZAJEDNO

KREMA SVJETSKOG BOĆANJA: Prvaci pokazali vještine u srcu Dubrovnika
lipanj 18, 2019
Sedam utakmica na dan zaslugama Luke Žure: KREĆE “KOPRIVNO 2019”
lipanj 21, 2019

Suradnja dva najutjecajnija boćara Dalmacije: LUKA ŽURE I SINIŠA STIPIĆ ZAJEDNO

O projektu boćarski klub “Sokol Orbico” gdje zaista sve od sebe nude Ivica Podrug, Goran Balić, Krune Ivančića, Ćiro Šamadan, Luka Žure i brojni prijatelji kluba već smo pisali. Klub je stigao do drugog mjesta u Hrvatskoj kada je u pitanju momčadski dio poretka. Kao krunu svega momci su u Split, na Gripe doveli boćarski Kup europskih prvaka. Kapetan Luka Žure, usput budi rečeno, ponajbolji igrač Dalmacije svih vremena po mnogim mišljenjima, je u tom projektu naprosto neizostavan kotačić.

Sa druge strane član Izvršnog odbora HBS-a, član tehničke komisije svjetske boćarske federacije, trener i igrač boćarskog kluba Naklice, Siniša Stipić stigao je dva puta za redom klub ostaviti u 2.HBL – jug i to nakon što je klupu preuzeo u najtežem trenutku u bogatoj povijesti kluba iz srednjih Poljica. Damir Pirić, Ante Pivčević, Mate Pavešković i Tiho Čorić su se odlučili povući taj potez i nedvojbeno pogodili. Usput je Stipić stigao dati ključan obol pokretanju Hrvatske juniorske boćarske lige i Prve Hrvatske Raffa lige. Dva su to povijesna događaja za Hrvatsko boćanje, a način na koji van terena djeluju Denis Peršić i Siniša Stipić, postavljanje sustava kod Petanka grane boćanja u Hrvatskoj se ne čini više kao toliko dalek cilj. Štoviše.

Nakličani su kroz povijest nekoliko puta pokušavali u klub dovesti Luku Žuru, da bi se želja dijela igrača ove godine ispunila, istini za volju samo u Raffa varijanti.

Sve je krenulo od Sokola:

Uprava boćarskog kluba “Sokol Orbico” posjeduje dugoročnu strategiju razvoja kluba. Napredak je u četverogodišnjim ciklusima više nego vidljiv. Većinom glasova uprava Sokola je odlučila krenuti u potragu za novim trenerom. Žure je predložio Stipića. Nakon nekoliko sastanaka dobio je podršku svih članova uprave kluba. Stipić nije dvojio. Usput je zamolio Žuru da nastupi za Raffa momčad BK “Naklice”. Žure je zbog odnosa sa članovima uprave BK “Naklice” i Damirom Pirićem kao predsjednikom kluba te mladim igračima sa Naklica Dujom Pirićem i Ivanom Čorićem, koji igraju za BK “Sokol Orbico”, sa zadovoljstvom potvrdio svoj nastup u sklopu Raffa lige.

Siniša Stipić: “Morate poštovati trud, rad i rezultate uprave i igrača boćarskog kluba Sokol Orbico. Čast mi je biti dio tako obiljnog projekta. Smatram da mogu pomoći klubu. Mogu pomoći samo u suradnji sa ljudima koji su klub dogurali ovako visoko i mogu pomoći na duge staze. Dakle, jedan čovjek sam neće napraviti ništa i preko noći se neće napraviti ništa. Zajedno sa upravom kluba, igračima na čelu sa kapetanom Lukom Žurom sam voljan graditi jasan i kvalitetno posložen sustav, za koji se nadam da će biti prepoznatljiv i u Europskim razmjerima kroz 4 do 6 godina. Također, zahvaljujem se Luki Žuri što je svojim potezom pokazao respekt prema mom doprinosu kapitalnim projektima HBS-a poput Raffe u Hrvatskoj i respekt prema članovima uprave boćarskog kluba Naklice. Nakličani već dugo imaju konkretan utjecaj na uspjehe Sokola, a ovo smatram najboljim mogućim konceptom suradnje za dobro obaju klubova u vremenu pred nama.”

Kao ciljeve mnogi vide u Sokolu kao boćarskom Volo prvaku Hrvatske, a Naklicama kao boćarskom Raffa prvaku Hrvatske. Luka Žure je zaključio: “Naši dugoročni ciljevi su poprilično visoko postavljeni. Neće biti kraj svijeta ako nešto uspijemo ili ne uspijemo. Najvažnije je da zajedno damo od sebe najviše što možemo. U tom slučaju ćemo sportski znati prihvatiti svaki rezultat, svaki neuspjeh, ali i uspjeh. Siniša Stipić je naistureniji i najučinkovitiji kadar Dalmatinskog boćanja. Kao takav je priznat kod nas i u svijetu u što sam se i sam uvjerio prilikom nastupa za reprezentaciju. Logično je da mu Sokol kao velikan dalmatinskog boćanja ima ambiciju ponuditi i suradnju i podršku”.

Comments are closed.