Diljem Dalmacije: DERBI SLAVI MARETIĆU I MATI KESIĆU

Diljem Dalmacije: ŠIMIĆ NEPOBJEDIV, TOMI PLAZONIĆU POTEZ DANA
14 travnja, 2016
Jesenice: PIRIĆ BRILJIRAO, PENGA I BUDIMIR DANJU I NOĆU TRENIRAJU ZA MEČ ŽIVOTA
15 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: DERBI SLAVI MARETIĆU I MATI KESIĆU

Mate kesić

Legenda Mate Kesić

Postoje balotaške utakmice koje će naprosto uvijek biti derbiji. Kad god u terenu na suprotnim stranama budu Mate Kesić i Slave Maretić naspram Igora Žuljevića i Jure Radmana to je derbi. Od sada pa do vječnosti. Legende su legende i kao takve ih treba cijeniti i poštivati.

U zbroju trofeja, po nekim procjenama ovaj kvartet ima oko 400 titula ukupno u dugogodišnjim karijerama. Jukino pucanje, Slavin valj, Matina i Igorova polivalentnost su za balotaške udžbenike.

Ove institucije susrele su se u Karakašici u sklopu rane faze turnira. Po izvještajima sa terena igra je bila poprilično prosječna, do treće partije, nakon čega su akteri igru podigli u brzinu više za samu završnicu.

Jedni su bili bolji u jednom setu, drugi u drugom. Pri rezultatu 1:1 u trećem setu Jure Radman sa dva vanserijska poteza radi 6 punata, nakon što je Žuljević stvorio ogromnu prednost u broju balota. Naime, Juka je prvom balotom pogodio i polureštao obje Maretićeve balote koje su bile na više nego kvalitetnim pozicijama. Odmah nakon te bravure treću protivničku balotu pogađa na način da se njegova balota odbija gotovo pod svod dvorane i od zaštitne ograde se vraća u punat. S obzirom da Juka nikad nije imao milosti prema bakelitu kao materijalu, a od snage naprosto puca, navedeno nikoga tko balote u Dalmaciji poznaje ne čudi. Žuljeviću je sa dvije balote u ruci preostalo potvrditi egzekuciju i „šesticu“. Nakon tih 7:1 Maretić i Kesić se bude iz uspavanke i odigravaju najbolju dionicu utakmice do kraja trećeg seta, te minus pretvaraju u svoju pobjedu.

Igrač pod povećalom: Slavko Maretić je već neko vrijeme ozljeđen i bije ozbiljnu bitku sa načetim koljenom. Treći set je jako popravio igru, ali u drugom nije bio blizu svog nivoa. Isto se vidjelo i dan prije u Korešnici kada je u prvom i jako neizvjesnom setu igrao vrlo prosječno, do dvije ključne i posljednje balote u partiji koje su odigrane na briljantan način. To je dokaz da je sposoban pobjeđivati i onda kada igra lošije u odnosu na svoju prosječnu razinu izvedbe. Također, baš kao i Mati Kesiću, za pobjedu mu ne treba previše prilika i šansi. Ako ste mu poneku ponudili, budite sigurni da je neće propustiti, a to je odlika velikih igrača.

Juka i Žuka očigledno nisu u formi, ali to su „fajteri“ kojima predaja nije opcija. Na to se kladite. Legende su opasne uvijek, a mogućnost bljeska na način da trofeje odjednom počnu osvajati u nizovima i to po tri, četiri komada, ostavite jako otvorenom.

Slavko Maretić sa peharom u ruci

Slavko Maretić sa peharom u ruci

Comments are closed.