Diljem Dalmacije: MIĆI I BANI DERBI, JOSIP VUKA NEUMOLJIV

Diljem Dalmacije: POČEO HAN, ANTI MIHANOVIĆU „STRIJI“ OCJENA ODLIČAN
28 travnja, 2016
Diljem Dalmacije: „ŠIMIĆ BOYSI“ NE POSUSTAJU
1 svibnja, 2016

Diljem Dalmacije: MIĆI I BANI DERBI, JOSIP VUKA NEUMOLJIV

Vuka i Bari

Publika u okolici Sinja sinoć je imala što gledati kada su balotaške poslastice u pitanju. U Karakašici je publika gledala derbi utakmicu u kojoj su uzdnice sinjskog kraja Mićo i Bane u derbiju nadigrali Matu i Iku. Nakon 1:5 u prvom setu, Pavešković i Palaversa serijom od 19:0 osvajaju prvi set i ostvaruju vodstvo 4:0 u drugom setu. Nakon toga na scenu stupaju borbeni Mićo Čovo i njegov tehnički jako dotjerani suigrač. Banović je inače jedan od starije garde pucača, ali način njegovog izbačaja je onaj koji plijeni pažnju i izaziva divljenje diljem regije. Iko i Mate doživljavaju pad u igri što domaćin koristi za pobjedu.

Vuka dominantan:

Tihomir Tiho Barač i Josip Vuka u drugom derbiju na sinjskim igralištima porazili Marina Ribičića, Sinišu Stipića i Božu Vladušića. Barač je ovaj put nadigrao Stipića na pucaču, za razliku od nekoliko posljednjih međusobnih utakmica, a Vuka i Ribičić su na prvaru pružili pravi spektakl od meča. Gosti su umalo na kraju izvukli već izgubljeno, a briljantni „Vuka mlađi“, osim što je bezprijekorno valjao, od 8 pucačkih balota pogodio je sedam i to tehnikom koja je Banoviću, Stipiću, Ribičiću, Paveškoviću i ostalima jako apstraktna, međutim očito ima odliku visoke efikasnosti.

Vuka je također bio jako opasan u Karakašici, međutim iznenađujuće se oprostio od turnira. Upućeni kažu da je i tamo bio ponajbolji valjač dosadašnjeg dijela odigravanja. Sve je to dokaz da pravih igrača ima koliko vam srce želi, a svatko danas može dobit svakoga.

Procjena sezone po izdvojenom mišljenu:

S obzirom na način na koji se sezona odvija i na činjenicu da jako mnogo igrača u regiji posjeduje vrlo dobar nivo igre (preko 50, a možda i mnogo više, jako dobrih igrača) jako će malo biti onih koji će na svom kontu imati 5 ili 6 osvojenih turnira na kraju godine. A igrača sa jednim do četiri osvojena turnira biti će „pravo more“.

Kesić i Maretić jedini uspješni gosti:

U drugom meču u Karakašici jedini gost koji je bio uspješan su Mate Kesić i Slavko Maretić koji su 2:0 pobjedom osigurali polaz dalje.

Comments are closed.