Diljem Dalmacije: „MANEKENI“ ČAVLINA I BARTULIĆ „U NIŠTA“, DUGI PLAZONJU VRATIO U FORMU

PORAZI DVA PONAJBOLJA PARA U BALOTAMA U REŽIJI ODLIČNOG JAKOVA ŠILOVIĆA I OSTALIH
7 travnja, 2016
Blockbuster: SLAVE, BARI I MARIO IZ POTRAVLJA UDARAJU NA TROJKE OMIŠA – ANALIZA SASTAVA
12 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: „MANEKENI“ ČAVLINA I BARTULIĆ „U NIŠTA“, DUGI PLAZONJU VRATIO U FORMU

čavlina

Nebrojeno puta dosada spomenuto je kako mnogo mladih igrača sve više prakticira ovaj stari dalmatinski sport. Omiš, Kaštela, Dubrava, Sinj, pa i Žrnovnica samo su dio lokacija na kojima je pojava više nego vidljiva. Bez obzira na rezultat, dva mlada momka u igralištu koja daju sve od sebe potrebno je podržati i pohvaliti.

Dvojac Marko Čavlina i Jure Bartulić predvodnik je žrnovskog vala mladih igrača uz već igrački etabliranog Marka Kovačevića. Čavlini nije nepoznat ni prvoligaški trening sa boćarima prvologaških klubova Dalmacije, dok je Bartulić na stolu imao poziv nekih ozbiljnih ekipa iz bakelita prošle godine, a i sam je bio finalist jednog od turnira u Korešnici. Sinoć su pružili jako ozbiljnu partiju po riječima upućenih, međutim, za malo su ostali prekratki. Dvojac je u stalnom treningu i apsolutni je mamac za ženski dio publike. Pravi su balotaški manekeni s obzirom na atletsku građu i vitak stas.

U Jesenicama je Marko Plazonja opet učinio isto što i večer prije u Rudinama. Zajedno sa Ivicom Tešijom i Antom Ilićem kući je poslao jedne od favorita, a lekcije koje je naučio od Dugog i balotaških specijalaca iz Vrgorca bile su očito poučne. Plazonji i suigračima tada u Bastu očito nije bio dan, ali zato u Rudinama i Jesenicama jest. To je igrač sposoban odigravati na desetke vrhunskih balota u nizovima, a o njegovim mogućnostima i rezultatima već je puno toga rečeno. Javnosti je ovo idealna prilika da upozna jednog od najistaknutijih pucača u balotama posljednjih petnaestak godina Ivicu Tešiju i tvrdog valjača Antu Ilića sa jednako velikim i dugačkim balotaškim stažom. Ekipa će na turniru u popularnog Romea biti opasna svakome, a o ostalim utakmicama ćemo izviještavati sve više što turnir bude ulazio u završnu fazu.

U Karakašici su mladi i odlični Mate Botica Balota i Hrvoje Milavić jedva izvukli pobjedu protiv ekipe predvođene bezkompromisnim šuterom iz Potravlja Antom Domnjakom. Minus o 8:1 u trećem setu pretvorili su u pobjedu.

tešija i ilić

 Slika: Ante Ilić i Ivica Tešija

Comments are closed.