ALL STARS

all-stars

“All Stars” balotaško nadmetanje najboljih igrača Damlacije po “dalmacijabalote.com” je zamišljeno kao svojevrstan skup balotaških zvijezda. Popis svih igrača koji su do sada stekli elitni status nalazi se u rubrici “Rekordi“.

Jedan od nekoliko načina organizacije “All Stars” balotaškog nadmetanja po kojem bi u igralištu vidjeli “najbolje od najboljih” balotaša u Dalmaciji unutar godine je predstavljen u razdoblju od 2013. do 2021.:

Šesnaest najbolje plasiranih igrača se grupira u četiri trojke (3+1), poštivajući, koliko je to moguće, kriterij da igrači pretežno igraju sa onim igračima sa kojima su bodove osvajali tokom godine. Moguće je po potrebi podijeliti igrače i u 3+0 ili 3+2 ekipe, a kako bi se navedeni parametar zadovoljio. Ekipe igraju polufinale, pa finale, nakon kojeg bi dobili pobjednike “All stars” utakmice. Ovaj model je osmišljen za utakmice na dva terena u igri po staro – dalmatinskim pravilima sa špondama i gumom te sa BAKELITNIM balotama.

Drugi način organizacije “All stars” utakmice je predstavljen 2022.godine, a zamišljen je na način da osam najboljih igrača po dalmacijabalote.com igraju disciplinu Pojedinačno klasično, po kup sustavu od četvrtfinala pa do konačnog pobjednika “All stars” susreta. Ovaj model je osmišljen za utakmice na jednom terenu sa raffa BAKELITNIM balotama.

Cilj je da u budućnosti jedan od načina dva navedena načina organizacije ili eventualno neki treći način zaživi, a zbog još kvalitetnije promocije balotanja sa bakelitnim balotama.

Također, zamišljeno je da jako važan popratni dio događaja bude “Dodjela priznanja zaslužnim balotašima kroz povijest igranja”, kako bi dio igrača stekao zasluženi status “Legendi”. Poglavito se radi o onim igračima čiji doprinos igri nadilazi rezultate postignute u samom terenu.