ANALIZA: Balote kao glavna tema i Lukša Bratim kao mogući „moralni pobjednik“ godine

Derbi i 16:15 i u Brnazama: ROĐACI, ANTE I NENO TAFRA SLAVILI U OMIŠU
10 rujna, 2016
Kako je prošao kralj Kacunara?! DICMO „UDARILO“ NA JOŠKA ŠERIĆA ŠERU
11 rujna, 2016

ANALIZA: Balote kao glavna tema i Lukša Bratim kao mogući „moralni pobjednik“ godine

Jure Radma Lukša Bratim

Dva topnika: Juka Radman i Lukša Bratim

Balotaši kao najbolji ambasadori igre su balotanje, ove 2016. godine, odveli u svaki kutak regije. Pojava je prisutna danas više nego ikad. O razlozima je već bilo govora, a ono što je u ovom trenutku važnije je da ti igrači zaslužuju poštovanje, divljenje i respekt. Žrtvovali su svoje slobodno vrijeme i to u jako velikom obimu radi nečega što toliko vole. Nada je da će im igra to nečim u neko skoro vrijeme vratiti, jer se o balotama priča i iste su se popularizirale neizmjerno mnogo.

Po nekim mišljenjima, blagu prednost u utrci za najboljeg balotaša po „dalmacijabalote.com“ imaju sva četiri od “top 5” igrača ovog momenta u odnosu na onog vodećeg, u odnosu na Lukšu Bratima. Razlog tome je to što oni mnogo više igraju od njega i šanse za osvajanje još pokojeg turnira su im veće. Kriteriji će, kao što je najavljeno, doživjeti promjene (koje su im nasušno potrebne, baš zbog ovakvih situacija) već od dogodine. Ipak, kao i u tenisu, onaj tko više igra ima i veće šanse za maksimalni osvojeni broj bodova, tako da se tu neće drastično stvari izmijeniti. Ipak, određeni korak naprijed je nužan. Promijenit će se omjeri i odnosi kada je dio mjerljivih parametara u pitanju.

Ukoliko se dogodi da Bratim ne završi godinu kao vodeći i prvi, vrlo vjerovatno će ju završiti kao igrač sa najmanje poraza unutar iste. Ako uz navedeno, trojci Omiša, Stobreču i Ožujsko kupu pridoda parove Omiša, bez obzira na sve tablice, iz sezone će izići kao moralni pobjednik i za dobar dio poznavatelja balota kao najuspješniji igrač godine. Ta pojava u protkle tri  godine nije bila slučaj, a poredak i priznanja koja su vidljiva putem rubrike „Rekordi“, su po kriteriju „kvalitete“ i „kvantitete“ što se samog vrha tablice i prvih par mjesta tiče potpuno objektivni, identični i jasno određujući. Pričekajmo kraj, a do tada uživajmo u pravoj utrci za bodovima, koja izgleda gotovo jednaka onoj za “pokemonima”.

Comments are closed.