Bez Komolca nakon dugo vremena ! ZAPOČELA 2.HBL – JUG DRAMOM U SPLITU

1.HBL I RANI KANDIDAT ZA POTEZ SEZONE: Marinko Norac Kevo Pike
1 studenoga, 2020
Poznate skupine Raffa Split Opena 2020: KLEJA I ANA IDU NA TITULU !
4 studenoga, 2020

Bez Komolca nakon dugo vremena ! ZAPOČELA 2.HBL – JUG DRAMOM U SPLITU

Zlatan Otok Hvar, pojačan Antom Papkom iz Primoštena, je pokazao da bod od prošle godine iz Zadra protiv Vira nikako nije bio slučajan. 11:13 pobjeda i kontencija za prvo mjesto, nema sumnje. Ovo je ekipa koja ima najviše izgleda za titulu, pogotovo nakon slavlja u gostima nad direktnim konkurentom za naslov. Ivanković, Maroević, Milatić i velik broj iskusnih igrača su velika snaga Zlatnog Otoka.

Povljana se vratila u drugu ligu domaćim slavljem nad Gorčinom. Bibi Ljumezi, Šime Rukavina i Željko Viduka su starosjedioci ove lige i biti će ih zanimljivo pratiti ponovno u zimskom kalendaru natjecanja. Ova kultna liga je ostala bez Komolca, ali je dobila starog znanca Povljanu.

Župa je na krilima Tonća Bulata, Nina Čovića Tigra i Ivana Gujinovića pokazala BK Slavenu tko još uvijek drži primat u Dubrovniku, pobjedom od 9:15, a klub koji je u posljednje dvije godine dao četiri reprezentativca i dva izbornika u boćarskom klubu Naklice je prošao pravu dramu u Splitu.

Naime, Naklice i Crvene kuće su igrale zadnju ruku u trojci (kod 11:11 ukupni rezultat i 7:7 na tlu, vrijeme isteklo) da bi Jure Apić sa dvije valjačke boće riješio utakmicu. Naklice su odlučile dati šansu za razvoj i trećem (nakon što su se već dva stratega kluba okušala na izborničkoj klupi i to dosta uspješno) mladom treneru u Boži Vladušiću na način da je uprava razriješila sve pomoćne trenere, a Boži dala “otvorene ruke”. Vladušić će u odnosu na viđeno jučer imati ubrzan proces učenja, a osim njega Naklice su omogućile povratak Dariju Piriću, koji je stigao do pobjede od 13:0 u paru sa iskusnim Dadom Pirićem, potpuno su podigle Peru Tijardovića debelo preko 30 pogodaka. Uprava se trudi u teren vratiti i Stipu Pivčevića, igrača koji ima tek 21 godinu. Kada ovoj priči dodamo mlade juniore Duju Paveškovića, Luku Goretu, Roka Velića, mladu reprezentativku Anu Juginović i hrpu posla koju su uprava, treneri i igrači iz BK Naklice odradili i za BSŽSD i za HBS, evidentno je da se radi o klubu koji je temelj i čvrsti stup boćanja u srednjoj Dalmaciji. Odskočna daska velikom broju mladog i kvalitetnog kadra. Povratnik i također mladi Duje Pirić je igrao četiri igre, a raskoš talenta i razliku u kvaliteti će imati priliku pokazati na gostovanju u Dubrovniku, gdje Naklice nisu slavile od davno. Klub godinama muku muči sa bodovima u gostima, a jedan takav iskorak na krilima mladog reprezentativca bi mogao dodatno privući pažnju i izbornika U23 Vjeka Matetića, a klub gurnuti u direktan okršaj sa Zlatnim Otokom za vrh. Utakmice doma se neće računati previše, ali one u gostima su Pirićeva šansa za pokazati klasu.

Comments are closed.