BOĆARSKI KLUB „ZLATAN OTOK“ HVAR I NOVA BOĆARSKA DVORANA U JELSI

GRAND SLAM „104 DALMATINCA“: Mićo Norac Kevo puca na prvo mjesto
20 studenoga, 2018
PRVA TALIJANSKA BOĆARSKA LIGA: Marin Ćubela uspješan u Volo „Serie A“
27 studenoga, 2018

BOĆARSKI KLUB „ZLATAN OTOK“ HVAR I NOVA BOĆARSKA DVORANA U JELSI

Bakelit na Hrvatskim otocima nikada nije dosegao stupanj razvoja koji posjeduje u srednjoj Dalmaciji. Ipak, tema portala jest bakelit primarno, ali nije i jedino. „Portal dalmacijabalote“ se već duže vrijeme bavi širim spektrom tema poput Lyonesse Volo boćanja (željezne balote), Raffa boćanja (plastične balote većeg obujma), a u budućnosti je namjera javnost upoznati i sa Petanque ili Petanka boćanjem.

Kroz Volo boćanje smo upoznali mnoge prave igrače, boćarske klubove i njihove zapažene rezultate, kako bi javnost dobila širu sliku tog ogranka igre. Jedna od takvih priča je i ona o BK Mačkula, zimskoj lizi Sinj i novoj dvorani u Sinju. Dvoranu su, poput zaljubljenika u boćanje iz Sinja stigli izgraditi i boćari sa Hvara, u Jelsi, naravno uz pomoć svih mjerodavnih institucija. Fotografiju pogledajte ispod teksta.

Boćarski klub „Zlatan Otok“ sa otoka Hvara je jedan od klubova o čijoj bogatoj povijesti ćemo ćuti više u budućnosti, a ukratko ono što krasi Hvarane je nestvaran broj pravih igrača. Zlatan Otok je u posljednje dvije godine ostao bez šest standarnih igrača prve ekipe i sve stigao nadoknaditi igračima sa Hvara. To kako Žarko Visković, Tomislav Ivanković i ostali momci sa Hvara igraju, u kojem postotku pucaju je nestvarno. Sve bez da spominjemo legendarnog Marinka Petrića, u čije izvedbe povjerujete tek kada ih vidite na terenu, jer spojiti izgled ovog vremešnog gospodina sa izvedbama u igralištu bez dokaza evidentiranih okom kao osjetilom je neprovediva radnja. Nikako nećemo zaobići Vojka Gurdulića, Peru Jelušića, Marina Vrankovića, Milivoja Jelušića, Ivicu Dujmovića, Ivicu Belića i Nikolu Maroevića. Svi oni zajedno sa vodstvom kluba na čelu sa legendarnim Jovitom, a do ove godine i Jurajom Marušićem su dali svoj obol ovoj prekrasnoj priči.

Hvarani također imaju svoju zimsku ligu Hvar, imaju Ivu Zaninovića popularnog Zanu koji si je dao u zadatak medijski promovirati boćanje na otoku Hvaru. To nikako ne znači da Zana ne igra i to odlično. Hvarani također imaju kineziologa po struci, Ivu Ivankovića koji uz podršku ostalih navedenih momaka iz kluba ispred sebe ima još jedan težak zadatak, a to je ostvariti zdrave kontakte sa školom u Jelsi i profesorima TZK, jer boćanje je idealan „Drugi sport“ kako bi Hvarani dali nekog novog Marinka Petrića i stvorili novog Nikolu Maroevića.

U još jedan uspjeh ove zdrave i odlične ekipe nikako ne sumnjamo. Njihova fantastična dvorana je dokaz da oni mogu jako puno, a uživo na djelu vidjeti jednog doajena boćanja Žarka Viskovića kako „mlati“ balotu za balotom i ostale momke na Hvaru je nešto što ne smijete propustiti. Nadamo se da će njihove pojedinačne igračke priče šira javnost ugledati u skoroj budućnosti.

Comments are closed.