Konsolidira se 2.županijska liga: BSŽSD NAKON DESETLJEĆA BILJEŽI RAST BROJA KLUBOVA !

Ususret velikom derbiju: TENZIJE IDU LAGANO PREMA GORE – “IT S COMING HOME” !
17 srpnja, 2021
POPUNA 2.HBL-SREDNJA DALMACIJA: Debaljak savladao Velebita iz Benkovca sa 14:10 !
18 srpnja, 2021

Konsolidira se 2.županijska liga: BSŽSD NAKON DESETLJEĆA BILJEŽI RAST BROJA KLUBOVA !

Mario Gašpar i Dujo Medija – BK Potravlje

Nakon što su BK “Otok” i BK “Stivan” izborili viši rang natjecanja prije nekoliko dana, isto nije pošlo za rukom boćarskom klubu Trilj, obzirom na poraz od boćarskog kluba “Debeljak” iz Zadarske županije.

Debeljak je nakon Trilja, savladao i Velebita u finalu kvalifikacija, što je definiralo, najvjerovatnije, izgled županijskih boćarskih liga u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Najvjerovatnije, jer postoji jedna varijanta koja kaže da će se županijske lige igrati u grupama A i B, kao i neki od ostalih prijeloga boćarskih djelatnika. Kako je opcija brze izmjene sustava relativno malo vjerovatna (potreban konsenzus svih klubova), sadašnji sustav je mnogo izgledniji, pa će županijske lige SDŽ vrlo moguće izgladati ovako:

PRVA ŽUPANIJSKA BOĆARSKA LIGA VOLO SDŽ:

 1. Trilj
 2. Sinj
 3. Mačkula
 4. Bitelić
 5. Pržina
 6. Salona
 7. Veli Varoš
 8. Kingtrade Makarska
 9. Mirca
 10. Sutvid Brač

DRUGA ŽUPANIJSKA BOĆARSKA LIGA VOLO SDŽ:

 1. Dugopolje
 2. Potravlje
 3. Brodosplit
 4. Sv. Ante Naklice
 5. Gradina Cista
 6. Brela II
 7. ? – BK Sv.Roko Klis (primljeni u članstvo BSŽSD, nepoznat natjecateljski status za 2021/2022)
 8. ? – BK Tugare (sudjeluju u raffa aktivnostima, dio članova ima Volo aspiracije – status upitan)

Razvidno je da je broj sudionika druge županijske boćarske lige SDŽ još uvijek nepoznat, a kakav god taj broj bio, Sportska komisija BSŽSD je dala prijedlog Skupštini da u sezoni 2022/2023, prva županijska liga broji 8 klubova, a druga županijske liga od 7 do 10 klubova (ovisno o interesu ekipa). Također, radi se i na trećem modelu odigravanja, za koji je i dalje nadležna Skupština BSŽSD. Osim svega navedenog u fazi osnivanja je i Boćarski klub “Kučiće”, za kojeg nemamo informacije dali će se natjecati u Volo ili Raffa natjecanjima.

Kako god da bilo, broj klubova u SDŽ se u posljednjih par mjeseci povećao, što se nije dogodilo već dobrih 10-ak godina, a samom lokalnom savezu kao da nije dovoljno što ima Bistona i sve titule u seniorskom Hrvatskom Volo i Raffa boćanju, pa je stigao poraditi i na 2.županijskoj ligi, koja nije ovako dobro izgledala već dosta dugo.

Comments are closed.