GENIJALNI ANTE TONĆI JURJEVIĆ POSLAO BK “GORČINA” U FINALE 1.HRL !

Poznata imena za nastup na SP u Alassiu
30 rujna, 2021
Boćarski KUP BS SDŽ: BK Biston najbolji !
6 listopada, 2021

GENIJALNI ANTE TONĆI JURJEVIĆ POSLAO BK “GORČINA” U FINALE 1.HRL !

BK Gorčina

Preko 30 godina trenerskog iskustva, svakako da mnogo znači. To je u sklopu drugog polufinala 1.HRL pokazao trener boćarskog kluba Gorčina Ante Tonći Jurjević, lucidnim odlukama onda kada se utakmica lomila. Krenimo redom.

Marin Ribičić je bio prvo iznenađenje u sastavu Gorčine. U sklopu “Trojke klasično”, Marin je odradio ono što treba odraditi za pobjedu Gorčine 12:2. Nakon toga je Tonći Jerić bolje otvorio meč protiv Tome Jerkovića sa 3:0 u okviru “Pojedinačno klasično 1”. Ipak, Jerković okreće utakmicu i ostvaruje 7:12 pobjedu, za izjednačenje u bodovima klubova.

Iznenađenje u sastavu je imao i trener boćarskog raffa kluba Solin Svemir Drlić u Ivanu Elaču, koji je inače rekorder u Preciznom izbijanju sa pogođenih 9 od 10 meta (iz prošle sezone). Ipak, Jerić se iskupljuje za poraz u pojedincu i pobjeđuje Elača sa 5:2. U tom trenutku Gorčini treba još jedna pobjeda, ili u “Paru klasično” ili u “Pojedinačno klasično 2” za pobjedu ekipe.

“Par klasično” za Gorčinu otvaraju Marin Ribičić i Mateo Jurčević, protiv najboljeg igrača Solina Tome Jerkovića i Mladena Šimca. Ima tu Gorčina više od igre. Ipak, Ribičićevo dugo izbivanje iz sastava tokom sezone dolazi na naplatu u vidu nekoliko lošije odigranih boća. Trinaest minuta prije kraja Jurjević vrši izmjenu u maniri trenera genijalca, vadi Ribičića iz igre i “naslonom” boće Solina u već izgubljenoj poziciji sa istekom vremena rješava utakmicu. Par Gorčine pobjeđuje sa tijesnih 8:7.

Jurjević je dugogodišnji izbornik Hrvatke i aktualni seniorski boćarski raffa izbornik. Nitko, osim njega, nije vidio da jedan od najboljih raffa igrača treba van igre u tako teškoj utakmici, svega trinaest minuta prije kraja. Jurjević je “kockao mnogo”, preuzeo odgovornost. I pogodio.

U “Pojedncu klasično 2”, nakon što je rezultatski meč već bio riješen, Matejas Jozipović za Gorčinu je uvjerljivo pobijedio Branku Bilandžiju, Solin. Finale 1.HRL je na rasporedu danas, a u njemu se sastaju stari rivali BK Gorčina i BK Naklice.

Comments are closed.