Ivanu Šušku pojedinac u Karakašici: PETAR BILOKAPIĆ U FANTASTIČNOJ FORMI

Bliže se završnice nadmetanja, napetost raste: ODLIČNI ZORAN JOKIĆ I „KURT“
4 ožujka, 2017
Parovi četvrtfinala Stobreča i spektakl u Bastu: JOSIPOVIĆ POKAZAO KLASU
8 ožujka, 2017

Ivanu Šušku pojedinac u Karakašici: PETAR BILOKAPIĆ U FANTASTIČNOJ FORMI

petar bilokapić thumb

Petar Bilokapić

Sinjske balote po staro-dalmantinskim pravilima doživjele su pravi procvat u posljednjih 15-ak godina. Pojavio se veliki broj odličnih igrača. Ipak, po mnogim mišljenjima, dva najuspješnija i ponajbolja su Petar Bilokapić i Ivan Šušak.

Petar Bilokapić je u sklopu četvrtfinalne utakmice u paru sa Veljkom Maretićem u Stobreču briljirao veliki dio meča. Momci su slavili protiv domaćeg Igora Milasa i Lukše Bratima (Ivan Šiško kao treći igrač nije ulazio u igru) u tri teška seta. Prvi set su jako raspoloženi Maretić i Bilokapić dobili uvjerljivije od očekivanog. Drugi set su Milas i Bratim dobili mnogo neizvjesnije usprkos tome što su ga otvorili sa 14:4 prednošću. Trći set (16:9) ponovno ide na stranu Bilokapić, Maretić za konačnih 2:1.

Sama utakmica je odigrana na jako visokom nivou od strane sva četiri aktera u terenu. Ipak, na kraju pobjednik može biti samo jedan, a Bilokapić je bio, po riječima upućenih, igrač utakmice. Radi se o tehnički, moguće, najtočnijem pucaču u bakelitu uopće, što u nekim utakmicama zna rezultirati savršenstvom u izvedbi. Osim toga, prekaljeni je boćar, pa mu ni valjanje ne predstavlja problem, baš kao ni drugom spomenutom asu iz sinjskog kraja, Ivanu Šušku.

Ivan Šušak je u finalnoj utakmici u Karakašici slavio protiv domaćeg Darija Runje rezultatom 2:1, na način da je Runje imao 11:14 prednost u odlučujućem trećem setu, koju je Šušak znalački preokrenuo u svoju pobjedu. Jednako kao Bilokapić, Šušak unutar igre posjeduje jako malo nedostataka, zbog čega odigrati može baš sve, što ga u kombinaciji sa rezultatom, stavlja u sam vrh balotaške piramide.

Za spomenuti je podatak da je sinjski dvojac zajedno osvojio par u Omišu 2011. godine i tako nedvojbeno osigurao mjesto među legendama ove igre koje nikada neće biti zaboravljene.

Ivan Šušak

Ivan Šušak

Comments are closed.