Ivo Zaninović Zana: RAFFA LIGU SA GUŠTOM PRATIMO – POGOTOVO TONĆA JURJEVIĆA !

PRIJATELJSKA UTAKMICA U15: Hrvatska – Slovenija 14:10
1 kolovoza, 2021
GRABOVAC 2021. – Ždrijeb 2.kola !
3 kolovoza, 2021

Ivo Zaninović Zana: RAFFA LIGU SA GUŠTOM PRATIMO – POGOTOVO TONĆA JURJEVIĆA !

Zana (desno)

Kada su nam se sa Hvara javili tokom ovog tjedna da željno iščekuju rezultate prve Hrvatske boćarske raffa lige i ishod derbija Pržina – Naklice, bili smo poprilično iznenađeni. Ipak, Ivo Zaninović Zana, jedan od najdugovječnijih igrača BK Zlatan Otok Hvar nam je ponudio svoja razmišljanja:

“Dugo sam član BK Zlatan Otok i isto tako smo dugo rivali sa BK Gorčina i BK Naklice. Velika su to rivalstva unutar lige koja ništa ne prašta, u sklopu 1.HBL-jug. Znamo koliko je truda potrebno za tu ligu izdržavati i parirati. Zato posebno cijenimo to što rade naši rivali. Bez obzira što su Naklice u jednom naletu, ipak posebnu pohvalu dajem Anti Tonću Jurjeviću. Toliko dugo u prvom i drugom rangu Volo natjecanja, da bi nakon 40 godina u Volo boćanju našao novu energiju za sportsku bitku u raffa boćanju. Možda zbog toga što smo generacijski bliže posebnu pohvalu dajem njemu i nadam se da se ostali neće uvrijediti, jer smo mi svi prijatelji. Zaista sa zanimanjem očekujemo tablicu nakon svakog kola. Sa raffom i petankom je Hrvatska došla uz bok Francuzima i Talijanima. Čestitke svima koji su te grane boćanja izgurali, od vodstva HBS-a pa do ljudi na terenu.”

Obzirom da Zana nije bilo tko u boćanju, nada je da će podrška sa Hvara dati novi impuls u razvoju ove grane boćanja, koju je zbog zahtjevne podloge jako teško dodatno razviti. Publici nudimo tablicu nakon 8.kola u kojem je Pržina u derbiju zasluženo savladala Naklice sa 6:4.

Comments are closed.