Kad legende zaigraju: DVA TONĆA, JERIĆ I JURJEVIĆ BRILJIRALI

MLAĐI PLAZONJA I STIPE MUJAN ĆIPE DO POBJEDE
15 svibnja, 2016
Tko je zaboravio na prvake: GULIĆ I BILOKAPIĆ PROŠLI DALJE. BILI „PRIJETI“ ZVIJEZDAMA
16 svibnja, 2016

Kad legende zaigraju: DVA TONĆA, JERIĆ I JURJEVIĆ BRILJIRALI

tonći jerić

Legenda Tonći Jerić

Kad su Marko Tijardović, Damir Pirić, Tonći Jurjević i Tonći Jerić doslovno harali igralištima Dalmaciji, većina mladih igrača koji pokušavaju u balotanju do rezultata doći, a kojih je u široj okolici Splita sve više, nisu ni znali što su balote. O ekipi koje su ovi prvaci bili dio i o njima pojedinačno u budućnosti će biti puno više priče, s obzirom da redom spadaju u legende balotanja u regiji na staro dalmatinski način.

Sinoć su Tonći Jerić i Tonći Jurjević izišli na igralište Kacunara. Po dojavama sa igrališta par je odigrao nestvarno dobro, podsjetivši na dane stare slave. Jeriću je publika uspjela zbrojiti cijeli jedan promašaj tokom utakmice. Radi se o igraču koji je u balotama osvojio gotovo sve, a legenda o jednom davno, davno odigranom pojedinačnom turniru kojeg je osvojio pričat će se ganeracijama iza nas. Također, obojica su dugogodišnji aktivni boćari, a doprinos Tonća Jurjevića u tom sportu je nemjerljiv i zahtjeva širu i veću priču. Kada je u pitanju ovaj super konkurentni Kacunar, sa parom Jurjević-Jerić nitko se neće u ždrijebu preiše usrećiti.

Dalmaciji se ukazao topnik Neno Mešin:

Na balotaškoj lokaciji zvanoj Umljanoviću publici se ukazao topnik Neno Mešin. On se zajedno sa Markom Plazonjom plasirao u samu završnicu turnira na kojem sudjeluju neka jako poznata balotaška imena. Između ostalih i Denis Ramljak, Marijan Botica, Mladen Šimić i mnogi drugi. Mešin je po riječima upućenih dominirao utakmicom uz vrlo visok postotak šuta i jako mali broj promašenih balota. Također, radi se o igraču specifičnog tira i tehnike koji napreduje iz dana u dan, a u budućnosti će ga regija upoznati još bolje i više.

Neno Mešin

Topnik iz Umljanovića Neno Mešin

Comments are closed.