KOLIKO MATE KESIĆ ZNAČI ZA KACUNAR. KOLIKO JURE STANIĆ ZNAČI ZA OMIŠ

Zakon braće: TIHO, FRIC I PEKO IMAJU NEDOVRŠENOG POSLA
21 srpnja, 2016
Jedan je doktor, ali za Puljinu igru lijeka nema: TONĆI ČIZMIĆ PRONIO EKIPU U FINALE
22 srpnja, 2016

KOLIKO MATE KESIĆ ZNAČI ZA KACUNAR. KOLIKO JURE STANIĆ ZNAČI ZA OMIŠ

Jure Stanić pola mete

Jure Stanić

Trojka Omiša se bliži kraju. Dva polufinalista su već poznata, a još dva putnika u polufinale se čekaju. Ipak, novina u razini s putnicima u 4 ekipe je to da ćemo u ulozi suorganizatora parova Omiša vidjeti novo lice i balotaško ime. Voditelj tradicionalnog turnira parova (2+1) je Jure Stanić (091/913-8276). Uvjeti za turnir su zaista nezapamćeni i čine pravu revoluciju u balotama. Prijave traju do 31.07. na naznačeni kontakt. Svi se zajedno nadamo da će Jure i svi oni koji su uz Juru (a takvih ima nekoliko) za ovaj odlični turnir  učiniti ono najbolje.

Zadnji dan za prijavu Kacunara kod voditelja Mate Kesića:

Što tek reći za Dragana Šiška koji polako ali sigurno Kacunar, kao balotašku „oazu“ grada Splita, vraća u sami balotaški vrh. „Splitski grand slam“ na Kacunaru iz turnira u turnir čini ogroman korak naprijed u posljednje vrijeme. Uz pomoć Mate Kesića kao suorganizatora i jednog od najpopularnijih balotaša Dalmacije uopće, onaj sljedeći korak je zagarantiran.

Prijave za parove (2+1) se bliže kraju, a one su još uvijek moguće na kontakt Mate Kesića (091/537-4621).

Iznimno značenje dva grand slama u balotaškom svijetu:

Oni najbolji igrači u mogućnosti su prisustvovati na 20 do najviše 30 turnira u godini. U Dalmaciji se organizira barem stotinjak turnira u istom tom periodu. Ako uzmemo u obzir da se na svakoj lokaciji organiziraju u prosjeku 2 turnira, dođemo do 10-ak lokacija koje igrači posjećuju najčešće. Nije problem organizirati turnir, problem je postići da najbolji igrači na njemu sudjeluju. Da bi pravi igrač zamijenio Kacunar, Omiš, Stobreč ili Han nekim drugim turnirom, za to mu treba dobar razlog. Mnogo se novih organizatora i turnira pojavilo u balotama u posljednje vrijeme. Ipak, već je sada vidljivo da dobar dio njih nije sposoban organizirati turnir najvišeg ranga. Koprivnom je to uspjelo zato što ima Luku Žuru kojeg podržavaju svi mogući ljubitelji balota u Koprivnom, Dugopolju i šire. Karakašica ima Tihu Šušnjaru i mnogo drugih kvalitetno posloženih komponenata. Također, jedan dio turnira koji su bili dio balotaškog kalendara jednako tako „gubi korak“. Želja svih ljubitelja balota i balotaša je da se to u budućnosti promijeni, te da i ti turniri budu konkurentni najboljima i privlačni svim najboljim balotašima. Do tada su Han, Kacunar, Omiš, Stobreč i još neke destinacije sigurne su kao one elitne.

Mate Kesić pola mete

Mate Kesić

Comments are closed.