MARKO PERKOVIĆ KAO KVALITETAN KADAR: Dalmatinski „Pierluigi Colina“

Prijave do subote: KREĆE KONJSKO 2019 !
21 lipnja, 2019
Ždrijeb prve povijesne Raffa lige: “BRNAZE” OTPALE, 10 EKIPA ISPUNILO UVJETE
23 lipnja, 2019

MARKO PERKOVIĆ KAO KVALITETAN KADAR: Dalmatinski „Pierluigi Colina“

Marko Perković i Giuseppe Pallucca

Sa junacima Raffe u Hrvatskoj više ćemo javnost upoznati onda kada Raffa liga krene, što bi moglo biti uskoro. Zasada znamo da je ponajbolji talijanski stručnjak vršio edukaciju trenera i sudaca, o čemu smo već pisali, a jedno ime je taijan posebno stavio pod povećalo.

Radi se o Marku Perkoviću kao najvećoj prespektivi Hrvatskog Raffa suđenja. Talijan je ostao poprilično oduševljen onim što je vidio, jednako kao i kompletan auditorij u Turjacima.

Naime, Perković barata pravilima kao respektabilan sudac talijanske lige, slučaju ne prepušta ništa, a sa igračima uopće ne komunicira. Navodno od nastupa reprezentacije u Turskoj prije osam mjeseci radi na svom znanju o Raffi, koje je u Turjacima itekako došlo do izražaja. Perković je prošao dodatne konzultacije sa predstavnicima Tehničke komisije svjetske Raffa federacije, kao i edukaciju od strane dopredsjednika Zbora sudaca Hrvatskog boćarskog saveza, pa se očekuje da će dalmatinski „Colina“ odsuditi prvu, povijesnu utakmicu Hrvatske Raffa lige uz asistenciju povjerenika lige, sukladno propozicijama natjecanja.

“Biti će teško educirati igrače o tome da sa sucem nema rasprave. Na igračima je da unutar sebe iscrpe sve elemente samokontrole u zahtjevnim situacijama, pogotovo jer se radi o premijernom izdanju lige. Do subote bi trebali imati i zadnju verziju prevedenog pravilnika, iako je meni i engleska verzija bila potpuno jasna. Nepoznanica nemam i jedva čekam da liga krene. Dati ću sve od sebe da budem prema svim klubovima jednako objektivan”. Jedva čekamo, a Perković je nedvojbeno budućnost Hrvatskog Raffa suđenja, za kojeg se očekuje da će biti u prilici jednom suditi i najveće utakmice na svjetskim i europskim prvenstvima, možda već u Rimu 2020, ako ne u Insbrucku 2019.

Comments are closed.