OMIŠ DOBIO APSOLUTNOG JUNAKA NADMETANJA: Odlični Ante Jerončić – Vujo

Žetva bodova u Jesenicama: MLADEN ŠIMIĆ DOMINIRAO NADMETANJEM
22 travnja, 2017
Urnebesni tjedan, Pale, Tomašević i može li Miro „Karoca“ Mrkonjić do kraja?!
27 travnja, 2017

OMIŠ DOBIO APSOLUTNOG JUNAKA NADMETANJA: Odlični Ante Jerončić – Vujo

Ante Jerončić Vujo 2

Ante Jerončić – Vujo

Nevjerovatnom balotaškom danu imala je priliku svjedočiti publika u Omišu, u sklopu tamošnjeg pojedinačnog nadmetanja. Ono je još jednom pokazalo kako je u sportu sve moguće, a papirnati favoriti su favoriti samo na papiru, dok su u igralištu sve opcije otvorene.

Apsolutni miljenik publike i junaka turnira postao je Ante Jerončić – Vujo. Ovaj pravi „ponos Seoca” je jučer u dramatičnom dvoboju pobjedio „Kralja bakelita 2016“ Hrvoja Milavića rezultatom 2:1. Milavić je dominirao utakmicom. Imao set prednosti i 7:4 u drugom setu. Pri rezultatu 7:5 do tada odlični Milavić si je stvorio šansu za 10:5. Međutim, tada mu je „Fortuna“ okrenula leđa. Jerončić nije imao balotu na 5 metara od balina, a Milavić je dodavao svoj treći punat u gumi za 10:5.

Potpuni peh za Milavića:

Balota je odigrana poluvučom u gumu na genijalan način. Toliko je „mikroskopski“ točno odigrana da je „naskočila“ na balina i vratila ga iz gume u igralište nekoliko metara. Nakon toga trenutka Vujo odigrava meč za antologiju. Briljira valjački i pucački. Cijeli niz balota pogađa ravno po pravcu bez ikakvih oscilacija na oduševljenje razdragane publike, koju je predvodio njegov sveprisutni brat i trener Mirko Jerončić. Vujo dobiva drugi set, a nakon toga i treći set sa uvjerljivih 13:3 u igri koja je nalik potpunom transu.

Osim pobjede nad Milavićem, spomenimo da je Vujo prije nekoliko dana i u sklopu osmine finala pobijedio još jednog velikana, u liku i djelu Marina Ribičića, čime je samo dodatno začinio svoj odlični nastup na pojedincu Omiša.

Vujo spriječio veliki omiški derbi:

Ono što na jedan način „nosi“ ovaj iznimno zanimljiv turnir otkada je on počeo, prije 6 godina, je susret Hrvoja Milavića i Siniše Stipića, kao dva predvodnika mlađeg vala igrača, koji su ujedno u samom vrhu balotaške piramide regije u igri po staro dalmatinskim pravilima. Polufinalni ždrijeb, koji se održao pri početku trećeg seta utakmice Jerončić – Milavić ponudio je upravo jedan takav potencijalan dvoboj, dok mladom dvojcu Vujo senzacionalnom pobjedom nije poremetio planove.

Ovogodišnji Omiš je očito takav da će se mnogo toga pitati Antu Jerončića, a publika će u svim  ostalim utakmicama biti upravo na njegovoj strani. Vujo sada ide na još jednog Kralja bakelita, i to onog iz 2015.godine, Sinišu Stipića, koji je u još jednom jučerašnjem četvrtfinalnom derbiju pobijedio Milivoja Juginovića Midu rezultatom 2:0. U drugom polufinalu će se sastati branitelj naslova Tonći Jerić protiv pobjednika meča između dvije legende omiških balota, Vinka Stipića i Damira Delića Lole.

Može li jedan od braće (koji su nedvojbeno dva najbolja balotaša u Seocima) Ante Jerončić Vujo u nekom „ludom“ scenariju nanizati Marina Ribičića, Hrvoja Milavića, Sinišu Stipića i Tonća Jerića?! U svakom slučaju, stotine navijača će pratiti Vuju i ovo odlično nadmetanje do kraja. Nadmetanje kakvo može ponuditi samo i jedino Omiš.

Ante Jerončić Vujo

Miljenik navijača – izbliza

Comments are closed.