Omišani boćarski prvaci Hrvatske: BK „GORČINA“ SLAVILA U VELIKOM FINALU !

POLUFINALA PONUDILA KLASIKE “ZA GODINE”: Pržina i Gorčina u velikom finalu !
10 listopada, 2020
Statistika Raffa – 1.HRL 2019/2020: Ana Juginović na preko 50 % pobjeda !
11 listopada, 2020

Omišani boćarski prvaci Hrvatske: BK „GORČINA“ SLAVILA U VELIKOM FINALU !

BK Gorčina

Četrdeseti rođendan ove godine je proslavio boćarski klubGorčina“ iz Omiša i to na kakav način. Nakon BK „Nada“ 1990. godine i BK „Naklice“ 2019. godine, boćarski klub „Gorčina“ se okrunio momčadskim prvakom 1.Hrvatske boćarske raffa lige slavljem u finalnoj utakmici playoffa protiv neporažene ekipe iz regularnog dijela natjecanja, boćarskog kluba „Pržina“.

Gorčina je od početka finala nametnula visok nivo igre i postotak odigravanja u čemu je prednjačio najkorisniji igrač playoffa, Tonći Jerić. U finalu su Jeriću od velike pomoći bili Ante Tonći Jurjević i Ivica Mikas za ukupnu visoku 10:0 pobjedu. U sklopu polufinala protiv prošlogodišnjih prvaka velik doprinos ekipi dao je Luka Žure. Bez obzira što se finale igralo bez gledatelja zbog mjere stožera Civilne zaštite, Jurjević i Željko Žužul, kao istaknuti članovi uprave su ovu titulu zaslužili svojim iznimnim doprinosom boćanju kroz godine.

Pržina, koju predvode kapetan Hrvoje Dotur i predsjednik Zoran Nasić će svoju priliku potražiti u novoj sezoni, a sa Doturom i suigračima će se malo tko naigrati ubuduće.

Koliko omišani imaju talenta i energije za boćanje govori podatak da u Omišu i „Poljicima“ generalno ne postoji boćarska dvorana zatvorenog tipa kakve imaju i Split i Makarska i Sinj. Iako je omiškim igračima i klubovima podrška grada Omiša postojana i evidentna, infrastruktura je ono na čemu svi zajedno imaju posla za odraditi. Srce i duša balotanja u Dalmaciji, omiške balote, naprosto sada već vapiju za istinskim i pravim boćarskim centrom.

BK Pržina

Izvor: dalmacijadanas.hr

Comments are closed.