Planovi za budućnost: NADMETANJA ZA IGRAČE ISPOD 17 GODINA I DODATNIH 200 + 100 BODOVA

Osvajači 1.HBL 2020/2021 – IGRAČ BK “BISTON”: IVAN GALIĆ BAZILIO !
19 svibnja, 2021
Mirko Delić: “OBEĆANJE JE OBEĆANJE, PREKO 128 NE PRIMAMO !”
20 svibnja, 2021

Planovi za budućnost: NADMETANJA ZA IGRAČE ISPOD 17 GODINA I DODATNIH 200 + 100 BODOVA

Mladi igrači u SDŽ u društvu reprezentativca Pere Ćubele

Katuni i Dicmo su dali potvrdu projektu “grand slam” po kojem se nadmetanja sa preko 20.000 boduju sa dodatnim ili bonus bodovima. Pa tako u zbroju, otprilike za sva navedena nadmetanja, osvajači dobivaju 2000 bodova, a finalisti 1000 bodova za ranking igrača.

Jedan od prijedloga za budućnost, koji je istini za volju u “pilot” fazi, jest da se “grand slam” nadmetanje boduje sa dodatnih 200 bodova za osvajače i 100 bodova za finaliste, pa bi:

  • 2200 bodova dobili osvajači
  • 1100 bodova dobili finalisti,

uz uvjet da se na lokaciji odigra (od početka grand slam turnira do prve polufinalne utakmice) “Nadmetanje za mlade” ili “Dječiji turnir u bakelitu” za igrače sa nepunih 17 godina (punih 16 ili manje godina), koji bi primao najmanje 12 takvih mladih igrača.

Igrači bi igrali u 4 skupine po 3 igrača, na način da bi igrali dvije partije do 12 ili 13 punata. Dva od tri igrača iz svake skupine bi izborila četvrtfinale, kada bi mladi natjecanje nastavili po kup sustavu, dok se ne bi saznao konačan pobjednik.

Također, na dan finala, igrači bi se revijalno natjecali u boćarskoj disciplini “Brzinsko izbijanje u trajanju od 3 minute”, na način da bi svaki od 12 prijavljenih igrača imao mogućnost sudjelovanja (pretpostavka je da bi ukupno bilo 5 do 8 mladih prijavljenih igrača za trku, što je parametar koji je potrebno testirati). Gađala bi se pozicija broj 1, a igralo (pucalo) bi se na skraćenom igralištu. U slučaju da dva najboljeplasirana igrača imaju jednak broj pogodaka, pa se ne bi znalo tko je najbolji trkač, pristupilo bi se pripretavanju na način da svaki igrač gađa 4 boće (poput trke u štafeti) dok ne bi stigli do konačnog pobjednika.

U toj priči bi portal “dalmacijabalote” osigurao medalje i pehar za najbolje igrače, kako dječjeg turnira, tako i discipline brzinsko izbijanje. Portal bi osigurao boće, gume i stalke za provođenje igre brzinsko izbijanje te edukatora, koji bi dan prije finala proveo osnovnu edukaciju natjecatelja o tome kako se trči.

Naravno, benefit bi imali lokalni boćarski klubovi jer bi imali priliku vidjeti, a nakon toga i raditi sa mladim igračima koji bi se eventualno okušali u brzinkom izbijanju. Svaki pogodak u metu unutar 3 minute bi se bodovao sa 2 boda, pa bi analitičari imali jasnu sliku do koliko bi pogodaka sudionici mogli doći unutar trke od 5 minuta i nakon dva do tri mjeseca treninga u klubu.

“Kostur” samog boćarskog nadmetanja za mlade bi izgledao ovako:

Comments are closed.