POLUFINALA PONUDILA KLASIKE “ZA GODINE”: Pržina i Gorčina u velikom finalu !

Završnica 1.HRL – Nastup Paveškovića upitan: NAKLICE – GORČINA i PRŽINA – SOLIN !
8 listopada, 2020
Omišani boćarski prvaci Hrvatske: BK „GORČINA“ SLAVILA U VELIKOM FINALU !
11 listopada, 2020

POLUFINALA PONUDILA KLASIKE “ZA GODINE”: Pržina i Gorčina u velikom finalu !

Udarna postava Pržine: Mladen Pupić, Hrvoje Dotur i Zoran Nasić

Dalmacija je na pragu da dobije i svog trećeg prvaka države od njenog postojanja. Nakon Nade 1990 i Naklica 2020, elitnom društvu će se pridružiti i BK “Pržina” ili BK “Gorčina”.

Dramatična polufinala:

Gorčina i Naklice su u reprizi prošlogodišnjeg finala pred praznim tribinama ponudili najneizvijesniju raffa utakmicu dosada. Meč se “vagao” na jednog boći gotovo dva sata, a rezultati iz prve četiri igre: 10:10 par, 8:7 pojedinac, 7:6 precizno izbijanje i 9:8 drugi par najbolje oslikavaju stanje stvari na terenu. U trileru je Gorčina imala više znanja i kvalitete te zasluženo odnijela pobjedu. “Alfa i omega” Gorčine, Ante Jurjević će danas biti u prilici staviti točku na “i” kako BK Gorčina, tako i svoje bogate karijere.

Ono što je Naklicama i Gorčini uspjelo u sklopu prvog polufinala, a to je da su glavni akteri uspijevali naći put natrag u meč iz teških rupa, nije uspjelo Solinu. Tomo Jerković nije mogao sam, a ostali igrači od prve do zadnje minute utakmice nisu pokazali gotovo ništa, što nije ni čudno za ovako “mladu” granu boćanja i potpuno psihološki nespremne igrača na tu razinu pritiska.

Najava finala:

Napetost dostiže neslućene razmjere, a igrač koji je najveće iznenađenje polufinala (jer Dotur i Žure više nisu iznenađenja, nego konstanta) je nedvojbeno Mladen Pupić Nina. Nina ima najmanji prosječni rezultat u preciznog od sva četiri šutera koji ga pucaju na završnici, ali Nina je popularnog Bubu doslovno izbrisao sa terena u polufinalu. Jerić je kvalitetniji igrač u to nema sumnje, ali tko će u finalu lige dobiti u igri koja je ionako lutrija, teško je procjeniti.

Tih 10 boća će biti važno, ali očekujemo neizvijesnu utakmicu do samog kraja, u kojoj će u slučaju neodlučenog rezultata pobjedu odlučiti dodatno odigravanje (što je novina od ove godine).

Comments are closed.