RICO U FINALU OMIŠA ! Dine Botica, Vele Maretić, Ivan Šošić i Vlado Sabljić glatko !

Pojadinac “Slime 2019”: FILIP JERČIĆ NAJBOLJI !
17 kolovoza, 2019
Finale 1.HRL: Boćarski klub “Naklice” prvak Hrvatske !
5 rujna, 2019

RICO U FINALU OMIŠA ! Dine Botica, Vele Maretić, Ivan Šošić i Vlado Sabljić glatko !

Vlado Sabljić, Ivan Šošić Rico, Vele Maretić i Dine Botica

Prije samo dvadesetak dana, mladi Stipe Pivčević, Duje Pirić i Matko Režić su imali četiri meč lopte, posljednja balota Dine Botice u puntu, tek za 15:15 u trećem setu. Pogodak mladih nada i Rico je out ! Sijevalo je sa svih strana, Duje i Stipe su čak iz ruke “pogađali” ili jako dobro bacali. Međutim, konfiguracija igrališta, zahtjevna pozicija i sve tri bačene balote su prošle „za dlaku“ od Dinine. Sreća?! Nipošto, jer Dine Botica, Ivan Šošić, Vele Maretić i Vlado Sabljić su kroz pet ostalih utakmica pokazali moć i dominaciju. Ne kaže se badava da tokom sedam utakmica, koliko traje turnir, u jednoj do dvije morate osjetiti dašak sreće. Nijedna ekipa bez toga ne osvaja.

Momci su svoj „vjetar u leđa“ iskoristili i sinoć u sklopu polufinala pobjedili, u Dalmaciji jako popularne, “Tetiće” sa uvjerljivih 16:1, 16:10, a igrač utakmice po riječima organizatora bio je nedvojbeno sinoć neumoljivi Ivan Šošić Rico. O Ricu kao legendi igre je sve već rečeno. Ili ga volite ili ga ne volite. Mišljenja oko Rica su podjeljena. Ipak, kada netko uđe u sport sa preko 45 godina, u nekoliko navrata pomakne granice tog istog sporta prema naprijed, još kad se pri tome redovito stigne plasirati u nekoliko finala najsnažnijih turnira na razini godine, takav igrač zaslužuje u najmanju ruku veliki respekt i poštivanje.

Igrači pod povećalom:

Osim Rica koji je već Omiš osvojio, pod povećalom finala će biti Dinko Botica i Vlado Sabljić. Popularni Dine je rođen za velike stvari. Finale će otvoriti na pucaču te mu predviđamo veliku utakmicu. Osim njega, igrač koji je zaslužio ovo veliko finale je Vlado Sabljić. Ultimativni fer i korektan sportaš u terenu i van njega si je ovu priliku izradio radom, trudom i upornošću. Nešto izglednije je da će utakmicu otvoriti kao četvrti igrač. Iako, Ricove taktičke zamisli su dovoljno nepredvidive da je sve moguće pa i to da se izokrene početna postava.

Stabilnost ekipi donosi uvijek u Omišu odlični Veljko Maretić koji se u Gradu na ušću Cetine pretplatio na završnice.

Kako god da bilo, u idealnom scenariju za balote kao igru, u neizvijesnoj utakmici finala Vlado Sabljić donosi svježinu u nekom od momenata utakmice i ekipa Rico u ludoj završnici nosi titulu prvaka kultne trojke Omiša. Jedva čekamo finale.

Comments are closed.