SDŽ dobila još jednog prvoligaša: OMIŠKA „GORČINA“ IZDOMINIRALA 2.HBL-jug

Nije mu pomogla ni predsjednica: BRACO I PROKY OTVORILI TROJKE POBJEDOM
2 travnja, 2017
Otišao po njega u Njemačku zbog utakmice bakelita: NEVEN LJUBAS „PEPSI“
5 travnja, 2017

SDŽ dobila još jednog prvoligaša: OMIŠKA „GORČINA“ IZDOMINIRALA 2.HBL-jug

BK Gorčina

BK Gorčina

Nakon što smo nešto detaljnije analizirali razloge uspjeha BK Zrinjevac i njihovo osvajanje prve hrvatske boćarske lige, slijedi nam osvrt na ponos Omiša BK „Gorčina“, koja je uvjerljivo osvojila drugu Hrvatsku ligu (jug).

Sama ekipa je vođena jako stabilno, što znači bez prevelikih oscilacija. U prijevodu, u okviru svojih mogućnosti i uvjeta rada, možemo reći da je Gorčina napravila pravo čudo u društvu mnogo „bogatijih“ klubova. Zajedništvo koje momci prezentiraju je bez premca. Gorčina posjeduje odlično posloženen sustav, hijerarhiju, unutarnju stabilnost i ljubav prema materiji od strane ljudi uključenih u projekt, što su osnovni preduvjeti za uspješan klub. Najveće zasluge za sve navedeno nedvojbeno ima dugovječni voditelj Tonći Jurjević. Njegov boćarski staž i doprinos istom je jedna druga i mnogo duža priča, a njegov način vođenja ekipe prilično prepoznatljiv. Uz Jurjevićev liderski doprinos krucijalno je spomenuti i nemoguće zaobići ljubav prema sportu koju prezentira dr. Željko Žužul, bez čijeg bi obola cijela priča bila mnogo teže provediva.

Momčad odiše zajedništvom i kompaktnošću, a predvode je fenomenalni „kralj željeza“ i BiH reprezentativac Branko Ćubela, vanserijski pucač Toni Škrabić Pako, odlični i preporođeni Tonći Jerić, te veliko pojačanje iz Sinja Petar Bilokapić. Ćubela je izdominirao tapetima (štafeta i brzinac). Pako je više nego pouzdan pucač u paru. Uz to je ostvario iznimno velik postotak pobjeda u preciznom izbijanju, što u kombinaciji sa Ćubelinom trkom daje Gorčini 6 bodova prednosti u startu utakmice. Branko uz tapete igra i prvu trojku, a gubi je jako rijetko. Zbroj spomenutih parametara sa iznimno tvrdom igrom koju prezentiraju iskusni Jerić i Bilokapić, te više nego koristan doprinos timskih igrača poput Marijana Kujunđića Koke, Ivana Beovića, Milana Tavre, Radoslava Biskupovića i samog Tonća Jurjevića te Željka Žužula pobjednička su formula i tajna uspjeha omišana.

Koliko i kako će momci uspjeti parirati prvoligašima ostaje nam da vidimo. Uz poneko pojačanje, o čemu naznaka već ima, sve opcije su otvorene.

Comments are closed.