Snimili poziciju: „FAIR PLAY“, MORA I VUK NA DJELU

Bio i njemu mentor: MARIJAN BOTICA OTKRIO TKO MU JE USADIO PRAVILNU TEHNIKU
3 svibnja, 2016
Potravlje: PRIJAVE BLIZU KRAJA
4 svibnja, 2016

Snimili poziciju: „FAIR PLAY“, MORA I VUK NA DJELU

DSC_0187

Nesvakidašnja situacija dogodila se sinoć na jednom od sinjskih balotaških zdanja. Naime, u pravoj derbi utakmici pri rezultatu 16:11 i 2:1 za domaćina protiv gostiju iz Omiša došlo je do prekida utakmice zbog nestanka struje. Prekid je trajao preko sat vremena, nakon čega je odlučeno da će ekipe pronaći novi termin odigravanja.

Situacija nebi bila ni blizu specifična i ni po čemu posebna da domaćini nisu iskazali istančan osjećaj za fer i poštenu igru. Gosti su imali nešto bolju poziciju na tlu, sama ruka (odigravanje) se prekida a balote se nose iz igrališta. U tom trenutku domaći igrači „Mora“ i „Vuk“, zajedno sa domaćim Dujom Medijom donose odluku o fotografiranju pozicije na tlu kako po nastavku utakmice gost nebi bio zakinut. Gosti nisu imali ništa protiv ponovnog odigravanja svih balota. Međutim, fer i korektni Ivan Bašić Mora, kao i Dujo i “Vuk” su inzistrali, slikali poziciju koju imate priliku vidjeti. Situacija ne mora i neće odrediti tijek utakmice, ali domaći trojac je ukazao na način na koji bi svatko od balotaša trebao tretirati protivnika i gosta. Također, pokazatelj je ultimativnog poštenja, kojeg i naš Paško Gotovac uporno naglašava, a kojem bi cilj trebao biti da nitko od igrača ne stekne ni milimetra prednosti na neki od načina koji nije pošten i korektan. Stoga, mala gesta za veliko bravo momcima i Sinja.

Ivan Bašić Mora:

„Mora“ ili „Noćna Mora“ je istinski zaljubljenik balotanja u Dalmaciji. Po vokaciji je pucač, a malo je toga što u igri ne može isvest. Valj, igra u gumi, pucanje iz zraka su stvari koje on odrađiva lakoćom. Osim što svake godine osvoji neki od turnira (a to, vjerujte, nije nimalo lako) u svježem sjećanju su dva prošlogodišnja finala najsnažnijih mogućih turnira. Na jednom i drugom su sudjelovali svi relevantni balotaši, a uspjeh njegove ekipe za svaku je pohvalu. Osim balotanjem i boćanjem, Mora se bavi i biciklizmom što mu daje vrlo visoku razinu izdržljivosti. Zbog navedenog isti je nivo igre sposoban držati i nekoliko sati.

O nastavku utakmice više će znati još jedna legenda sinjskih balota, i to Tiho Šušnjara, o kojem će u budućnosti biti više riječi, jednako kao i o ishodu prekinutog dvoboja.

Mora

Ivan Bašić – Mora

Comments are closed.