ŠTO BI BILO DA IMAJU DVORANU?! BK Gorčina i BK Naklice podižu nivo tenzija i nivo treninga !

Preminuo dugogodišnji boćar BK “Berinovac” i BK “Baška Voda” Goran Ujević
20 srpnja, 2021
NIKOLA KAPITANOVIĆ U BK PULA: “Suad me zvao još 2012. godine !”
21 srpnja, 2021

ŠTO BI BILO DA IMAJU DVORANU?! BK Gorčina i BK Naklice podižu nivo tenzija i nivo treninga !

Odgovor “alfe i omege” Gorčine Ante Tonća Jurjevića na facebooku

Sreća pa nas čeka sunčano i toplo vrijeme u narednom periodu, pa neće niti trebati dodatno podgrijavati ionako uzavrelu atmosferu na relaciji dva Omiška kluba, na relaciji Gorčina – Naklice. Za to su se naravno pobrinuli i jedni i drugi. Naravno, manjak padalina neće utjecati na ionako visoke tenzije u gradskom derbiju, ali će utjecati na broj treninga. Naime, želja za raffa titulom 2021. je toliko snažna na obje strane da iz klubova najavljuju i po tri treninga tjedno. Istini za volju, nije nam jasno kako će sve te Volo i Raffa treninge organizirati, jer Gorčina i Naklice dom dijele sa BK Sv.Ante i BK Tugare. Svi navedeni klubovi imaju svoje ambicije i ciljeve, bilo rezultatske, bilo u radu sa mladima, pa nam ne preostaje ništa drugo do konstatirati još jednom da je zaista nestvarno da tako aktivni klubovi nemaju boćarsku dvoranu. Radi se o jednoj od najvećih nepravdi sporta u Dalmaciji.

Nepravdi za koju se nadamo da će biti ispravljena, jer znamo da je Omiš grad boćara i da vodstvo u Grada jako skrbi za svoje klubove.

No vratimo se na temu. Prije velikog derbija u koji su i Naklice i Gorčina ušli sa 100 posto učinka, Nakličani, kao prvi povijesni osvajači 1.HRL (prve Hrvatske boćarske raffa lige) su najavili “DA SE VRAĆA KUĆI”. Gorčina im je upravo nakon te objave na društvenim mrežama nanijela najteži poraz do sada, kada računamo sve tri godine raffe.

Izumitelj nosi veliku boću “doma”

Ipak, BK Naklice će ukoliko iznađu termine za rad na formi, a njihove probleme sa formom smo detaljno već u dosadašnjim tekstovima opisali, trenirati i nekoliko puta tjedno, samo da na tronu ponovo zamijene Gorčinu. Oba kluba imaju po jednu titulu prvaka i ulog je ogroman.

Boćarski Omiš je na nogama, a završnica sada pod velikim povećalom javnosti. Povećalom pod koje će nakon te završnice doći i nadležne institucije koje ne bi smjele zažmiriti pred aktivnostima boćara. Velika priča o tome što boćanje znači Poljicima i Gradu Omišu nas čeka uskoro, a do tada nas omiški boćari nastavljaju zabavljati, jer su iz BK Naklice već dali odgovor na objavu, uvijek raspoloženog “Tonća”: “Čestitke Gorčini na zasluženoj pobjedi, kao i Tonću koji se sa pravom hvali. Ozbiljno razmišljamo o odustajanju od toga da dolazi doma. Zasada ni nama ni Englezima taj dolazi doma nije donio rezultat. Nadamo se da ćemo sa kultnim klubom kao što je Gorčina uskoro dijeliti zajednički dom u vidu zatvorenog boćališta. Vidimo se na završnici 1.HRL.

Ne da odustaje BK Naklice, već će nakon njih stav morati preispitati i “Gordi Albion”, koji je u dvobojima sa Hrvatskom 2018 i Italijom 2021, jako skupo platio “Dolazi doma”. U svakom slučaju mi ćemo detaljno pratiti objave na relaciji klubova, jer Gorčina – Naklice derbi polako ali sigurno prerasta u “boćarski Real – Atletico”.

Gorčina i Naklica zajedno
Trenutni poredak 1.HRL – 21.7.2021

Comments are closed.