Tomiju Lisici, Mati Kesiću, Dadi Piriću, Klemi Ugrinu i Mati Paveškoviću liga Kalaš 2020!

Zlatarni Reić prvo mjesto: MIŠEL RAKUŠIĆ ZADOVOLJAN IGROM SVOJIH IGRAČA
26 kolovoza, 2020
RAVNICE 2020: Jozo Mikas „Tetak“, „Brico“ i Goran prvi finalisti trojke !
31 kolovoza, 2020

Tomiju Lisici, Mati Kesiću, Dadi Piriću, Klemi Ugrinu i Mati Paveškoviću liga Kalaš 2020!

Liga u Kalaša je tradicionalno ponajbolje ligaško izdanje u “bakelitu” u Dalmaciji. Osim što ju igra velik broj domaćih igrača (kao u svim ostalim ligama), liga Kalaš služi ponajboljim igračima bakelita da održe formu do mjeseca svibnja i početka ljetnih nadmetanja, a tokom zimskog perioda igranja (uz igranje još nekoliko snažnih turnira). Sukladno tome, svake godine na ovom nadmetanju u Žrnovnici sudjeluje 25 od 30 najboljih igrača bakelita, što kod ostalih liga bakelita nije slučaj i taj postotak vrhunskih igrača je mnogo manji. Samim tim je ova liga izrazito zanimljiva i neizvijesna, a sama titula jako prestižna.

Ove godine su se u finalu lige Kalaš 2020 sastale ekipa Studenac, u kojoj je Studeni ima potporu Jure Žižića i Ivana Žuljevića, protiv Tomija Lisice, Mate Kesića, Damira Pirića i Mate Paveškovića.

Potonja ekipa je ovo “na papiru” iznimno izjednačeno finale učinila potpuno neizjednačenim. Mate Kesić je bio jako dobar na prvaru, jednako kao i Damir Pirić na pucaču, a da je Mate Pavešković igrač za one najveće utakmice smo znali i prije. Kad se bliže finala, završnice, Pavešković je “igrač za pobjediti”. On je utakmicu odigrao na svih 100 posto i tako protivnika u pobjedi od 2:0 zajedno sa svojim suigračima ostavio bez ozbiljnijih šansi.

Peti igrač kod pobjednika je bio Klement Ugrin, koji je zbog poslovnih obveza propustio drugi dio lige, ali će se jednako kao i odlični vođa ove potentne ekipe Tomi Lisica (prva osvojena liga u karijeri) moći pohvaliti osvajanjem ovog prestižnog nadmetanja.

Comments are closed.