Ususret velikom derbiju: TENZIJE IDU LAGANO PREMA GORE – “IT S COMING HOME” !

Hrvatska reprezentacija osvojila turnir Alpe Adria !
17 srpnja, 2021
Konsolidira se 2.županijska liga: BSŽSD NAKON DESETLJEĆA BILJEŽI RAST BROJA KLUBOVA !
18 srpnja, 2021

Ususret velikom derbiju: TENZIJE IDU LAGANO PREMA GORE – “IT S COMING HOME” !

Najveći derbi Hrvatskog raffa boćanja je pred vratima. Dva osvajača prva dva ligaška izdanja, BK Gorčina (2020.) i BK Naklice (2019.) u međusobni susret ulaze sa stopostotnim učinkom, odnosno sa 18 osvojenih bodova iz prvih 6 kola.

Klubovi su to zbog kojih Grad Omiš ozbiljno razmišlja o dvorani, što je jedini logičan slijed boćarskih aktivnosti u tom dalmatinskom Gradu prepunog boćarskog talenta.

Ipak, derbi nebi bio derbi da nema malo trzavica. Bez obzira što su klubovi u prijateljskim odnosima, na facebook stranicama BK Naklice je osvanula objava: “It s coming home”. Iz kluba javljaju da su osvojili prvu povijesnu titulu i da se trofej vraća kući, nakon što je bio u vlasništvu Gorčine godinu dana.

Ipak, ovo se ne doima kao najmudriji potez, jer je poznato da se seniorski izbornik Raffa reprezentacije Hrvatske, Ante Tonći Jurjević, u pravilu ne razbaciva izjavama, ali su i on i njegova Gorčina najopasniji onda kada im rival ponudi nešto dodatnog motiva. To je ovdje nedvojbeno slučaj, a boćarsku publiku čeka pravi raffa derbi.

Comments are closed.