Završnica 1.HRL – Gorčina na Solin, Naklice i Pržina za finale

ŽDRIJEB ČETVRTFINALA: Postavljene stolice i nova tribina u Grabovcu !
21 rujna, 2021
Rogoznica 2021: IVAN IKO PALAVERSA, MATE KESIĆ I GABRIJEL PERKOV NAJBOLJI !
24 rujna, 2021

Završnica 1.HRL – Gorčina na Solin, Naklice i Pržina za finale

Kraju se približava i treće izdanje 1.Hrvatske boćarske raffa lige. Jedan od najzahtjevnijih projekata Izvršnog odbora i Komisije za razvoj raffa boćanja je ponovno ponudio pregršt uzbuđenja, najviše u borbi za pozicije 4. i 5. u sportskoj bitci za playoff.

BK Gorčina je najkonstantnije odigrala regularni dio sezone i zasluženo dohvatila „jedinicu“. Tonću Jeriću (najboljem raffa igraču za 2020.) i Luki Žuri je u vidu dobre forme veliku pomoć ponudio Mateo Jurčević. On je otkriće sezone za Antu Jurjevića, jednako kao što je Ivica Mikas bio otkriće prošle sezone. BK Gorčina će u polufinalu na „jedinici“ dočekati BRK Solina na poziciji „četiri“.

BRK Solin je ekipa koja je u posljednjem kolu ostvarila plasman u playoff, na način da su BK Tugare propustile praktički već dobiveno u zadnjem kolu. Tugarama je trebao bod u dvoboju sa BK Pržina na domaćem terenu. Imale su Tugare 3:3 i od dvije posljednje igre im je trebala jedna pobjeda. Ipak, mlada ekipa Tugara je ona pred kojom je budućnost, a ovaj put momci nisu uspjeli kapitalizirati prednost koju su stvorili u prvih 13 kola. Upravo BK Tugare su iskorakom ove sezone pokazale kako se sustavan trening itekako isplati. U drugom dijelu prvenstva su favoriziranog Solina neočekivano uvjerljivo savladali, tako da je BRK Solin dosta ovisio na kraju upravo o BK Pržina. Kada je Pržina, pobjedom nad Tugarama u gostima u posljednjem kolu Solinu otvorila šansu, iskusni igrači poput Mladena Maleša, Jure Bartulića i Tome Jerkovića su rutinski u ostvarili važnu pobjedu za prolaz u playoff.

Gorčina će tako imati dosta zahtjevan posao u polufinalu, jer je Solin ipak snažniji protivnik od Tugara u ovom trenutku. Pogotovo ako završnicu spremni dočekaju Mate Kesić i Ivan Žuljević, kao priključak Jerkoviću i Bartuliću. Solin i Gorčina će drugi u igralište, a u prvom polufinalu će biti još više neizvijesnosti, jer se BK Naklice nalaze na poziciji „dva“, dok će na „tri“ biti BK Pržina, koja je ujedno i domaćin završnice 1.HRL.

Naklice su veći dio sezone bile bez Mate Paveškovića, a Pržina bez Hrvoja Dotura. Ipak, i jedni i drugi su se oslonili na iskusni ostatak ekipe. Naklice su stvorile prednost na način da su imale povoljan raspored na startu. Stečenu prednost su sačuvale rutinski tokom svih 14 kola. Pržina je djelovala kao ekipa, koja će se boriti sa Solinom i Tugarama za playoff, ali sa povratkom Dotura, ostatak ekipe je vratio formu, što je rezultiralo pozicijom „tri“ na kraju regularnog dijela natjecanja. BK Naklice jesu igrački nijansu ispred, ali BK Pržina igra kući. Dakle, očekuje nas potpuno neizvijesna utakmica.

Što se tiče ekipa koje nisu ostvarile plasman među četiri najbolje, korak unatrag je napravila mlada ekipa Sv.Ante Turjaci, dok je Brodarica napravila korak prema naprijed. Konkurentna Brodarica sa sve više igrača i igračica na zadarskom području i popriličan infrastrukturni potencijal su naznaka da bi Zadarski savez dogodine mogao imati još najmanje jednu ekipu sudionika lige. SBKGO Marjan je vrijedna i radna ekipa od koje se tek dogodine očekuje više konkurentnosti.

Tokom sezone je odigrano ukupno 70 ligaških utakmica, što će rezultirati brojkom od ukupno 73 nakon playoffa. Također, odigrana su i ostala raffa natjecanja. Raffa kup te prvenstva Hrvatske po disciplinama za muškarce i žene, kao i mješoviti par. Po pravilniku o bodovanju Hrvatskog boćarskog saveza za najboljeg raffa igrača sezone je bodovno nedostižan dvostruki prvak Hrvatske (Precizno izbijanje i Mješoviti par) te osvajač Kupa Hrvatske, Duje Pirić. On će tako naslijediti Jerića iz 2020. godine, dok je četverostruka prvakinja Hrvatske Ana Juginović najbolja raffa boćarica za 2021.godinu.

Raspored odigravanja utakmica završnice – dvorana u Turjacima, Sinj:

30.9.2021 u 19 sati: BK Naklice (2) – BK Pržina (3)

1.10.2021 u 19 sati: BK Gorčina (1) – BRK Solin (4)

2.10.2021 u 19 sati: FINALE 1.HRL  (pobj.1/4 – pobj.2/3)

Izvor (tekst i fotografija): Hrvatski Boćarski Savez

Comments are closed.