1.HBL – 11.KOLO: Atraktivna pozicija “3 sjever” i Pula koja odlučuje mnogo toga !

“Narančasti” u obranu naslova ! ZADNJI DAN PRIJAVE ZA PETANKA AKTIVNOSTI !
5 ožujka, 2021
Ponovno odgođen početak HJBL-e i nastavak 2.HBL-jug
8 ožujka, 2021

1.HBL – 11.KOLO: Atraktivna pozicija “3 sjever” i Pula koja odlučuje mnogo toga !

Aktualni prvak države iz sezone 2019/2020 – BK Pula

U odnosu na osvrt na posljednje, 10. kolo, u 11. kolu se dogodilo određeno iznenađenje u kojem je BK Vargon savladao aktualnog prvaka u Puli. Vargon je inače poznat po tome što se diže u formi pred kraj sezone obzirom da su treninzi kod trenera Čede Vukelića konstanta. Tu nema pauza, odgoda i sličnog, već samo sustavan rad. Tako da sve one koje poznaju boćanje ovaj rezultat ne čudi, jer Vargon nije prvi favorit, ali jest ekipa koja može pobjediti bilo koga, bilo gdje i bilo kada.

Vargon je očuvao značajnu prednost nad Zrinjevcem od 4 boda u borbi za playoff, a Pula se neočekivano našla u poziciji da bude broj 1 ako savlada Istru u Poreču, ali i broj 3, ako ju do kraja prestigne upravo Vargon. U obje solucije bi u tom dijelu ždrijeba, ako bacimo oko na “playoff kostur” Istra i Pula bile dva od tri nešto kvalitetnija takmaca, obzirom da su obje ekipe “na papiru” nešto jače od svih kadidata za playoff na jugu (ne računajući Bistona, koji je već siguran na broju 1 – jug).

Na jugu je kolo prošlo bez iznenađenja. Biston je u derbiju pobijedio Otoka, dok je Primošten protiv Imotskog stigao do prvih bodova u sezoni. Sokol Orbico je deklasirao Komolca, a Metković je u Dubrovniku pobjedom protiv Hajduka Rašice domaćina poslao u drugi rang natjecanja. Od trojca, Metković, Otok, Sokol, Metković je najsigurniji za playoff, obzirom da ima velika 4 boda prednosti pred četvrtoplasiranim, a Otok i Sokol Orbico će prolaz među elitu i top 3 tražiti do posljednjeg kola.

Izvor (fotografije): Hrvatski boćarski savez

Comments are closed.