1.HBL – jug: HAJDUK RAŠICA NASTAVLJA PUT PREMA SUPERLIGI !

Prve pjesmice o “Kralju špondi”: OPJEVAN MARKO PLAZONJA !
1 studenoga, 2021
Što kažu propozicije natjecanja: KOLIKO EKIPA ISPADA IZ SUPERLIGE ?!
1 studenoga, 2021

1.HBL – jug: HAJDUK RAŠICA NASTAVLJA PUT PREMA SUPERLIGI !

Slavlje na Naklicama

1.HBL jug je stigla do svog sedmog kola. Ništa se nije značajno promijenilo od posljednjeg kola. Hajduk Rašica je i dalje prvi. Osim što je prvi, postalo je jasno da će se Hajduka moći pobijediti samo slučajno ili pod “ne fer” uvjetima. Pet bodova koje je Hajduk izgubio su oni koje je isto tako mogao i osvojiti u nekim drugim okolnostima te biti stopostotan.

Dalmaciji je nedostajao jedan jaki dubrovački klub, a Hajduk Rašica je upravo to ovog momenta. Imali su momci 4:12 prednost protiv BK Crvene Kuće, da bi utakmica završila 12:12. Suci u četiri Dalmatinske županije će trebati kvalitativni iskorak, kakav su odavno napravili suci sa sjevera, kako nebi stigli pod povećalo šire javnosti. Nadamo se da to ipak neće biti slučaj.

Druga pozitivna priča ove lige je ona na Naklicama. U23 reprezentativac Ivan Čorić u nogama ima 48 boću na treningu, a struka tvrdi da će Ivan dogodine imati 49. Ako tome bude tako, sa 49 izbačaja će biti sposoban pobijediti bilo koga u Hrvatskoj. Na njegovim leđima, Naklice su savladale Primoštena, kojeg predvode Ante Papak i Ivan Jurković sa 16:8 te se tako prebacili u gornji dom tablice. Na Naklicama su glavni ciljevi dvorana, rad sa trkačima i mladim boćarima, dok je trenutni rezultat seniora ipak u drugom planu.

Imotski je pobjedom od 16:8 još više Komolcu odškrinuo vrata treće lige. Župa Dubrovačka je jednakim rezultatom očekivano pobijedila Zlatnog Otoka, a upravo između ta dva kluba bi se mogla voditi borba za ostanak u ligi. Utakmica Stivan – Komiža je odgođena za 20.11.2021. Povjerenik lige javlja da je odgodio utakmicu iz objektivnih razloga, te da je toj odluci kumovala i činjenica da se do 20.11.2021 ništa u ligi odlučiti neće. Luka Gracin je nedvojbeno u pravu. Ipak, u drugom dijelu prvenstva se očekuje da se odgode ovog tipa razriješe na način da klubovi igraju prije predviđenog termina, a ne nakon njega.

Comments are closed.