1.HBL – Završeno predposljednje kolo: NA SJEVERU JOŠ MNOGO UPITNIKA !

Određeno mjesto i izmjenjen datum igranja Final Foura 1. HBL
19 ožujka, 2021
NASTAVAK 2. HBL – JUG: Boćarski klub Naklice još uvijek na 100 posto učinka
22 ožujka, 2021

1.HBL – Završeno predposljednje kolo: NA SJEVERU JOŠ MNOGO UPITNIKA !

Završeno je pretposljednje, 13. kolo, 1. Hrvatske boćarske lige sjever i jug. U jednom od dalmatinskih derbija, Sokol Orbico je savladao Metkovića u Splitu, dok je na sjeveru Istra Poreč potvrdila broj 1 protiv Pule, a Zrinjevac savladao Vargona u derbiju klubova koji su obilježili povijest Hrvatskog boćanja. Sve rezultate pogledajte u tekstu ispod.

Na jugu je više manje sve poznato osim što se još ne zna tko će biti treći, a tko četvrti. Na te dvije pozicije pretendiraju Otok i Sokol Orbico, a tko je u ovom trenutku snažnija momčad otkriti će nam posljednje kolo u kojem je Sokolu dovoljan bod u Dubrovniku protiv Hajduka Rašica, kako bi osigurao poziciju 3.

Na sjeveru je uzbuđenje i rezultatska neizvijesnost dotakla vrhunac. Samo je Istra sigurna kao broj 1 u playoffu. Osim porečana, Pazin je čvrsto u sredini tablice, dok se jako malo toga ostaloga zna.

Za playoff će se boriti Pula i Zrinjevac u Puli. Onaj tko izgubi, završit će sezonu, dok će eventualni pobjednik osigurati poziciju 2. Poziciju 3 će u tom slučaju preuzeti Vargon. U slučaju neodlučenog ishoda u Puli, naprijed će Pula (2) i Vargon (3).

Na začelju istinska sportska bitka. Naprijed bi “danas” prošlo Kukuljanovo, koje ima najteži zadatak u sklopu posljednjeg kola, a to je savladati Vargona u gostima. Navedeno se čini kao nemoguća misija obzirom da se Vargon bori za playoff. Kukuljanovo će pri tom čekati da Istra savlada Funtanu i da Pazin eventualno pobijedi Mariniće u gostima. Međutim, Istra je glavom već “na Komiži” i nema neki ozbiljan natjecateljski imperativ. Takve utakmice su za favorite jako opasne i Funtana nije bez šansi. Sa druge strane Pazin ima 15 bodova, a Marinići imaju 7. Ipak, Marinići su ekipa koja vrijedi mnogo više od trenutnog zbroja bodova. Jednako kao Istra, niti Pazin nema neki ozbiljan imperativ, pa su u toj utakmici Marinići blagi favorit. Dakle, svaka od tri ekipe, Kukuljanovo, Funtana i Marinići ima svoja nadanja za ostanak u elitnom razredu Hrvatskog boćanja.

Marinko Norac Kevo Pike

Comments are closed.