Diljem Dalmacije: MOĆNI FOLK DOLIĆ U MEČU KAKVOG SE NE BI POSTIDILO NI FINALE

GORNJA BRELA I JEDAN OD NAJLJEPŠIH PEHARA
21 travnja, 2016
Legenda koja zaslužuje da igra nakratko stane: PAŠKO GOTOVAC I NJEGOVA PJESMA „BALOTAŠI“
21 travnja, 2016

Diljem Dalmacije: MOĆNI FOLK DOLIĆ U MEČU KAKVOG SE NE BI POSTIDILO NI FINALE

Folk Dolić 2

Sinoć se u Karakašici odvijao pravi „doubleheader“ ili u prijevodu dvije prave utakmice na istom mjetu i u isto vrijeme.

Klement Ugrin još uvijek pruža odlične partije, a on i Veljko Maretić trude se Klementa na petmjesečnu balotašku pauzu poslati sa što više bodova u „Poretku“ igrača. Svoje opasne protivnike ostavili su na sitnim puntima i tako ekspresno popravili Velin posljednji poraz.

Marko Plazonja kralj igre od šponde:

Na drugom terenu odvijao se meč dostojan finala turnira. Domaći pucač Ante Maleš bio je prisiljen igrati valjača u meču u kojem mu je leđa čuvao moćni Folk Dolić. U prvoj jako neizvjesnoj partiji Dolić je nekoliko puta vadio samoga bulina iz nemogućih situacija pogotovo u ključnim trenutcima. Ubitačni i rođeni pucač Ante Tonći Vukan imao je šuteva i pogodaka za velike punte pogotovo u drugom setu. Spomenuti Maleš je dao svoj obol, a igru je podizao što je ona odmicala dalje. Priča za sebe je već spominjani, genijalac iz Sedramića, Marko Plazonja. Osim što je u zavidnoj formi posljednje vrijeme, to je igrač koji je izrazito tvrd na svim mogućim podlogama i onda kada nije u formi a kamoli sada. Naime, na sebi poznatim igralištima njegov prosječni tempo odigravanja je nestvaran, dok na sebi manje poznatim igralištima koristi zidove kao pomoć. Prosječnom gledatelju to zna biti pretjerano. Međutim, on jako dobro zna što radi, a kad svoju „lazu“ od zida nađe, bolje vam je da igrate i to da igrate jako dobro ili vaš će balotaški dan završiti brzim porazom. Po izviještajima njegovo vladanje zidovima tog igrališta dosada je neviđeno. Na žalost u svakoj utakmici jedna ekipa mora biti poražena, a druga pobjednik. Folk i Maleš su ovaj put u zaista pravom meču bili spretniji i ostvarili pobjedu.

Plazonja je sa svojim navikama prototip igrača koji ostvaruje prednost sa svim specifičnostima koje “bakelit” kao vrsta nadmetanja sa sobom nosi. Uz “gumu”, igra od špondi je nezaobilazan njen dio. Igrač koji ne posjeduje tehniku i znanje o igri od zida, a da pritom nije sposoban navedeno inplementirati u taktiku balotaške igre naprosto teško može biti konkurentan najboljima.

„Kumovi“ opasni za tron:

Pobijediti u balotama Plazonju i Vukana je ozbiljna stvar i znak da ovaj dvojac može pobijediti svakoga. Ovime su pravi momci i dugogodišnji prijatelji Maleš i Dolić istakli svoju ozbiljnu kandidaturu za titulu. Naravno, tu je još mnogo drugih momaka koji će imati nešto oko toga za reći. Nadmetanja će biti neizvjesna, a rezultat jasno i točno mjerilo događanja.

Comments are closed.