2.HBL – JUG: Stivan, Vir i Naklice Stopostotni – Duje Pirić napravio razliku u kvaliteti !

Đela, Toni Bašić i Petar Komić prvi u Dubravi ! FOLK OKRENUO FINALE GLAVICA !
8 studenoga, 2020
OMIŠ MASTERS PAR (2+1): Loli druga titula, Vukan ušao u balotašku besmrtnost !
9 studenoga, 2020

2.HBL – JUG: Stivan, Vir i Naklice Stopostotni – Duje Pirić napravio razliku u kvaliteti !

Duje Pirić i Mate Pavešković

Da će prvak 3.HBL – Srednja Dalmacija, BK Stivan stići u šansu nadoknaditi odlazak Kapitanovića dok god Antonio Kusanović bude u formi u kojoj je sada, bila je jedna od opcija. Stivan je savladao ni malo bezazlenu Župu sa 16:8. Ipak, tek su prošla dva kola, a u ekipi nema još standardnih igrača od prošle godine pa će biti zanimljivo vidjeti koliko dugo će Stivan sakupljati tri boda po kolu.

Zlatan Otok je visokom pobjedom 23:1 protiv Slavena Grude pokazao da su ambicije kluba jednako visoke bez obzira na nespretnost u Zadru, te da je još uvijek “team to beat” ili ekipa za pobijediti. Ante Papak je garant kvalitete, a oko kluba se ponovno zauzeo legendarni Jovito, što klubu daje dimenziju više, u to nema sumnje.

Miljenici sreće:

Nakon dva kola jedan od miljenika sreće je Vir, koji je ni “kriv ni dužan” upisao bodove doma protiv Zlatnog Otoka, da bi savladao Gorčinu u gostima 10:14. Darko Bašić, čini se, tek treba ući u pravu formu, a kada uđe, Vir će biti jako opasan.

Drugi miljenik sreće je Božo Vladušić, trener Naklica, koji je preživio loš otvor u prvom kolu, da bi njegovi igrači predvođeni Dujom Pirićem (igrao četiri igre i osvojio sedam punata) okrenuli zaostatak od 5:9 u 13:11 pobjedu u gostima protiv Postranja.

Jedan od najboljih igrača lige, Duje Pirić više nije nada, nego igrač koji je u krugu napravio 26 punata u dvorani u kojoj nije godinama igrao. Pirić je nakon remija u preciznom izbijanju pogodio 22 boće u štafeti, da bi u zadnjem paru sačekao i deklasirao najboljeg igrača domaćina, što je Naklice, već sada se vidi gurnulo u borbu za 1.ligu. Jedan klasan igrač zaista u boćanju može napraviti toliku razliku koliku Duje radi već nakon dva kola. Radi se o igraču koji neodoljivo podsjeća na Peru Ćubelu. Iako je šest godina mlađi, Duje je specijalac za precizno izbijanje i neumoljiv pucač, koji dosta radi na valjačkoj tehnici.

Crvene kuće su pokazale snagu protiv Povljane visokom pobjedom 18:6, a predviđanja da se radi o jako dobroj ekipi koju predvodi odlični Šime Klanac su se pokazala točnima.

Ako se po jutru dan poznaje za naslov će se boriti Naklice i Zlatan Otok te Stivan ili Vir ili Crvene kuće. Sredinu tablice bi mogli zaokupirati Župa i Povljana iako će Župa sa Ivanom Gujinovićem i Ninom Čovićem Tigrom reći još ponešto o borbi za vrh. Fenjeraši će biti vjerovatno Slaven Gruda, Postranje i Gorčina. U kvalifikacije za prvu ligu (sa četvrtim iz 1.HBL -jug) ulazi prvak 2.HBL – jug. Drugi, treći i četvrti ostaju u lizi, peti i šesti igraju kvalifikacije sa trećeligašima (SD i DNŽ), a sedmi, osmi, deveti i deseti ispadaju iz lige.

Comments are closed.