Bilokapiću i Veli Maretiću derbi: MLADOST DALMACIJE USPJEŠNA NA KACUNARU

Kacunar: MARKO SKEJO, ANTE PLAZONJA, MIDA I ZVONE ČOTIĆ PROŠLI
13 listopada, 2016
Mosor na Mosora: PRIDRUŽILI SE LIJIĆU, KAPITANOVIĆU, ČOTIĆU I MIDI U ČETVRTFINALU
15 listopada, 2016

Bilokapiću i Veli Maretiću derbi: MLADOST DALMACIJE USPJEŠNA NA KACUNARU

 Veliko finale Kacunara: SKEJO I PLAZONJA PROTIV VELJE MARETIĆA I BILOKAPIĆA

Veljko Maretić i Petar Bilokapić

Na Hanu se u derbiju dana odigrao nastavak utakmice koja je prekinuta zbog kiše prije nekoliko dana. U njoj su se bolje snašli i zasluženo pobijedili Petar Bilokapić i Veljko Maretić. Time su nanijeli prvi poraz, braniteljima naslova, Mariu Gašparu i Siniši Stipiću na tom igralištu. U jako kvalitetnoj igri sa obje strane, pogotovo otvoru nastavka duže su izdržali Bilokapić i Maretić. Mali pad, prošlogodišnjih prvaka značio je i poraz jer su momci naprosto odbriljirali u osam „ruku“ koliko je trajao nastavak. Na krilima ove važne pobjede ekipa gaji nade i u današnji preokret u Omišu u koji ulaze sa setom zaostatka i 4:9 u drugom protiv Mate Kesića i Igora Žuljevića.

Osim derbija, mladost Dalmacije slavila je na Kacunaru. Domaći as Zdravko Lijić u paru sa Jurom Žižićem je pobijedio Ivicu Bilokapića i Mladena Zekića rezultatom 2:1, čime je Žižić isprao gorak okus poraza u Omišu, na kojem su po trenutnoj formi on i Pirić čak mogli do trona. Iskupljenje će potražiti na Kacunaru.

Također, rezutat karijere napravio je mladi Ivan Kapitanović. On je slavio protiv sinjske kombinacije Miroslav Žanko Suvi i Bože Prcela. Ući u osam od gotovo 140 ekipa za mladog asa je više nego odličan rezultat. Stric Buđa sa svime ima jako velike veze, s obzirom na mentorstvo koje nudi nećaku Ivanu. Sve je to jako dobro za balote u Dalmaciji.

Da bi dominacija dalmatinske mladosti bila potpuna pobrinili su se Ivan Žuljević i Ante Plazonja, sinovi proslavljenih balotaša, koji kao da na dnevnoj pobjeđuju. Oni su u Solinu jako uvjerljivo slavili u meču protiv „Livog“ Kujunđića i „Vuje“. Ovo je definitivno par koji najavljuje velike stvari u budućnosti.

Ivan Žuljević Ante Plazonja

Ivan Žuljević i Ante Plazonja

Comments are closed.