Biston 40 bodova ! POLUZAVRŠNICA: PULA – SOKOL ORBICO I METKOVIĆ – VARGON

Približavaju se petanka turniri!
26 ožujka, 2021
Labin bolji od Komiže: KOMIŽANKAMA DRUGI PORAZ!
30 ožujka, 2021

Biston 40 bodova ! POLUZAVRŠNICA: PULA – SOKOL ORBICO I METKOVIĆ – VARGON

Marin Ćubela i Pero Ćubela

Završen je regularni dio 1.HBL (Prva Hrvatska boćarska liga). U skupini jug Biston je pobjedom protiv Komolca dodao još 3 boda na ukupni saldo i tako osvojio 40 bodova tokom regularnog dijela lige. Na sjeveru je Istra stigla do svog 39-og boda, također uvjerljivom pobjedom protiv Funtane. Biston i Istra će krenuti sa pozicija “jedan” u doigravanje.

Rasplet u skupini sjever:

U direktnoj borbi za vrh i poziciju “dva” na tablici Pula je savladala Zrinjevca sa 16:10. Zbog poraza Zrinjevca na poziciju “tri” se plasirao Vargon slavljem protiv Kukuljanova također sa 16:10.

Marinići su slavljem 15:11 protiv Pazina osigurali poziciju “šest”, koja vodi u doigravanje za Superligu 2021/2022 te tako iskoristili poraze Kukuljanova i Funtane.

Rasplet u skupini jug:

Jednako kao Istra Poreč na sjeveru, na jugu Hajduk Rašica i Imotski nisu imali izražen natjecateljski naboj obzirom da nisu igrali za plasman u viši rang, jer su već prije i teoretski ispali u drugi rang natjecanja 2021/2022, ali su obje ekipe ostvarile pobjede onda kada je to od njih malo tko očekivao. I Sokol Orbico i Otok su u formi, ali je pobjedio fair play i šansu koju su Hajduk Rašica i Imotski imali za pobjedu su iskoristili, pa će tako poziciju “tri” na jugu prije playoffa potpuno zasluženo imati Sokol Orbico, a u playoff će Otok sa pozicije “četiri”. Već je ranije poziciju “dva” na jugu osigurao Metković, koju je visokim slavljem protiv Primoštena samo dodatno potvrdio.

Raspored poluzavršnice i završnice:

sjever 1 (ISTRA POREČ) – pobj. jug 2 (METKOVIĆ) – sjever 3 (VARGON)

jug 1 (BISTON) – pobj. sjever 2 (PULA) – jug 3 (SOKOL ORBICO)

Comments are closed.