Biston sa dvije pobjede do “jedinice”: METKOVIĆ SAVLADAO ISTRU POREČ !

Zimska liga Sinj 2021/22: JOKIĆ I NENO NOSE MAČKULU DO TRONA ?!
18 studenoga, 2021
HRVATSKA JUNIORSKA BOĆARSKA LIGA: Juniori Vargona prvaci HJBL-e !
24 studenoga, 2021

Biston sa dvije pobjede do “jedinice”: METKOVIĆ SAVLADAO ISTRU POREČ !

Odigrano je peto kolo Superlige 2021/2022, kao i zaostala utakmica BK Marinići – BK Biston. Dobitnici kola su upravo Biston, ali i BK Metković.

Biston je najprije savladao BK Pazin, u jednoj za njih jako zahtjevnoj utakmici. Pazin je do ovog kola držao poziciju “broj 2” iza Istre Poreč, a Biston bi se eventualnim porazom doveo u poziciju da “u leđa” gleda i Istri i Pazinu i Zrinjevcu i Puli. Ipak, igrači Bistona su najbolji onda kada je najvažnije. Savladali su Pazina sa uvjerljivih 6:20, da bi u zaostaloj utakmici u nedjelju bili bolji od Marinića sa 5:21, čime su zauzeli čelo tablice.

Istini za volju, Bistonu je mnogo pomogao i Metković, tijesnom pobjedom od 14:12 u pravom boćarskom trileru protiv Istre Poreč u Metkoviću. Nema te ekipe koja može reći da je u Metkoviću izraziti favorit protiv domaćina, tako je bilo i ovog puta. Metković je pobjedom napravio ono što je Sokolu uspjelo protiv Bistona, a to je osigurati tri boda protiv momčadi koja će se boriti za titulu.

Sokol je spomenuta tri boda potvrdio domaćom pobjedom protiv Vargona od 18:8 i tako ponovno pokazao i dokazao da će konkurirati za sredinu tablice.

Onaj tko neće konkurirati za sredinu tablice je BK Otok. Osnovni problem Otoka je što je gost u svakoj utakmici. Dvorana u Otoku bi nadležnima trebala biti prioritet, jer većina konkurenata sakuplja domaće bodove, što Otoku zasada ne polazi za rukom. U ovako jakoj konkurenciji nije lako biti “gost” u gostima i kući. Nada je da će stabilni klub iz Općine Otok uskoro dočekati svojih “pet minuta”. Možemo kazati da je velika stvar što je Otok dočekao najtrofejniji klub u povijesti hrvatskog boćanja, BK Zrinjevac. Samo po sebi je to ozbiljno dostignuće. Zrinjevac je slavio sa 8:18.

U posljednjoj utakmici redovnog kola, BK Marinići i BK Pula su odigrali neodlučeno 13:13. Osim Istre i Bistona, na 12 bodova je i zagrebački Zrinjevac, dok će se Pazin, Pula i Sokol boriti za poziciju “četiri” koja također vodi u playoff.

Luka Jozipović i Matejas Jozipović (BK Biston)

Comments are closed.