BK Naklice pobjednici raffa Kupa Hrvatske za 2021.

Bašić i Domikulić na iskusnije prezimenjake ! ĐELI I TONIJU DUBRAVA 2021. !
21 kolovoza, 2021
Međunarodni turnir boćarica u Zemunu
25 kolovoza, 2021

BK Naklice pobjednici raffa Kupa Hrvatske za 2021.

Nakon odigranih boćarskih prvenstava po disciplinama, ponajbolji raffa igrači su stigli do završnice Kupa Hrvatske i to njegovog drugog izdanja odigranog 22.kolovoza.
Pobjednik raffa Kupa Hrvatske za 2021.godinu je BK Naklice.

Iznenađenje dana je priredila ekipa boćarskog kluba Brodarica iz Zadra, koja je savladala favorizianog Solina u četvrtfinalu. Za Brodaricu je nastupao igrač koji je igrao talijansku ligu, što je svakako dobitak za raffu u Hrvatskoj i prvi ovakav slučaj.

Naklice nisu uspjele parirati boćarskom klubu Brodarica dobar dio meča, da bi otprilike na polovici utakmice stigle uspostaviti igru i okrenuti zaostatak od 3:8 u 12:8 pobjedu u sklopu polufinala.

Kada su svi očekivali ponajbolju trojku Naklica u finalu, Duje Pirić na pucaču, Mate Pavešković na korektoru u trojci i Sinišu Stipića na prvaru, iz redova Naklica su javili da je, po dijelu mišljenja najbolji hrvatski raffa boćar, Mate Pavešković opet ozljeđen. Podsjetimo da je imao ozljedu ruke na završnici prve Hrvatske boćarske raffa lige 2020. Na njegovo mjesto je uskočila Paola Stipić. Naklice su poznate kao klub sa najviše boćarskih aktivnosti tokom godine, a strateg Naklica Božo Vladušić je tim potezom definitivno pogodio. Paola, jednako kao i mlada reprezentativka Ana Juginović je projekt nakličke škole boćanja u kojoj se mnogo brige vodi o mladima, ženama u boćanju i jednakosti spolova.

Finale Kupa Hrvatske Gorčina – Naklice:

Ivica Mikas, Tonći Jerić i Mateo Jurčević ispred BK Gorčina su imali 8:10 prednost prije zadnjeg odigravanja u okviru finala, ali odličnoim potezima Naklice stižu do tri punta za konačnih 11:10 pobjedu sa istekom vremena. Duje Pirić je tokom čitavog Kupa promašio svega jednu boću, pa možemo kazati da je bio najbolji igrač natjecanja.

Ovo je prvi osvojeni Kup Hrvatske za boćarski klub Naklice u gotovo 40 godina postojanja kluba, a raffa boćarima uskoro slijedi završnica prve Hrvatske boćarske raffa lige.

2021 RAFFA KUP Hrvatske

Izvor: Hrvatski Boćarski Savez

Comments are closed.