BOĆARSKI KLUB PRŽINA: „Imamo juniore, nemamo boće 92 do 95 veličine !“

GORNJA BRELA: Počinje osmi po redu Kup Sv. Duje u balotama
27 travnja, 2019
Naslov ide u Brnaze: PEJA, JOŽA I JOLE NAJBOLJI !
29 travnja, 2019

BOĆARSKI KLUB PRŽINA: „Imamo juniore, nemamo boće 92 do 95 veličine !“

Juniorska liga koja je ugledala kraj svog već drugog izdanja potpuno je opravdala očekivanja. Od juniora Filipa Matijašića, Karla Šabana, Luke Josipovića, Duje Pirića, Rie Vojković, Dajana Jurmana, Tome Tomaševića, preko kadeta i „čuda od djeteta“ Lovre Šipeka pa do onih najmlađih igrača koji imaju svega 11 i 12 godina, liga je ponovno, po drugi put pokazala svoju svrsishodost.

Predsjednik BK Pržina Zoran Nasić već dugo podržava rad sa mladima:

Od početka igranja lige boćarski centar Sinj ima svoju ekipu. Njen uspjeh leži na ljudima prijateljima igre poput Davora Feracine, Mira Jukića, Bože Budimira Bekana i ostalih kvalitetnih ljudi u Sinju i bližoj okolici. Međutim, ekipa se jednim dijelom naslonila i na boćarski klub Pržina na čelu sa predsjednikom kluba Zoranom Nasićem, koji između ostalog odvozi i dovozi tu istu djecu sa i na gostovanja, brine sa ostalim ljudima o tome kako bi mladi boćari imali sve potrebno za domaće utakmice. BK Pržina već godinama daje šansu mladim igračima, a sada Nasić traži još jedan iskorak.

Naime, boćarski klub Pržina iz Turjaka je jedan od kandidata za posjedovanje vlastite juniorske ekipe u idućoj sezoni. Međutim, Nasić apostrofira na ključni problem njihove priče, a vjerovatno i mnogih klubova koji su spremni ulagati u najmlađe. Zoran Nasić: „Kada bi imali dvadesetak boća veličine 92 do 95, koje seniori u principu ne nabavljaju pa su teško dostupne, napravili bismo kao klub još jedan iskorak prema naprijed, zato ukoliko netko od boćara Dalmacije ili gostiju sa sjevera posjeduje tu vrstu opreme u smislu viška, mi kao klub bismo bili zahvalni kad bi putem neke vrste donacije do te vrste boća došli. Stoga, tko god misli da nam može pomoć neka se javi meni osobno. Pomoć lokalne zajednice imamo, ali rabljene boće bi onda dali na doradu i svaka druga pomoć u tom smjeru nam je dobro došla, jer mi djece u klubu imamo. Unaprijed hvala.“

Izvor (foto): Ferata

Comments are closed.