Boćarski KUP BS SDŽ: BK Biston najbolji !

GENIJALNI ANTE TONĆI JURJEVIĆ POSLAO BK “GORČINA” U FINALE 1.HRL !
2 listopada, 2021
BK GORČINA OBRANILA TITULU PRVAKA Mateo Jurčević MVP finala hrvatske boćarske raffa lige
7 listopada, 2021

Boćarski KUP BS SDŽ: BK Biston najbolji !

Završen je boćarski Kup boćarskog saveza županije Splitsko–dalmatinske. U Kupu je sudjelovalo 27 boćarskih klubova, koji se natječu u boćarskoj „Volo“ specijalnosti. U finalu su se sastale dva kluba iz boćarskog centra Makarska i to aktualni prvak Hrvatske BK „Biston“ iz Baške Vode i BK „Brela“.

Biston je do finala savladao drugu ekipu Brela, BK Trilj i BK Zlatan Otok. Sve utakmice je dobio u gostima, gdje je sukladno propozicijama natjecanja trebao igrati tokom čitavog natjecanja, kao najbolje plasirani klub iz protekle natjecateljske sezone. Zanimljivost je svakako da je voditelj Bistona Ivo Topić, osim Matejasa Jozipovića i Vlade Šarića, koristio i ostale ponajbolje igrače kluba koji su na utakmice pristizali iz svih djelova Hrvatske, poput Pere Ćubele, Maria Baje, Marina Ćubele, Luke Jozipovića, Marina Miličevića, Mira Mihaljevića i Ivana Galića.

Brela su na putu su do finala savčladala BK Stivan, BK Mirca, BK Sinj i BK Komiža. Na domaćem terenu su pobijedili Komižu i Stivana, a u gostima Sinj i Mirca. Finalni dvoboj je obilježio sraz braće Ćubela. Branka za Brela te Pere i Marina za Biston.

Biston je otvorio utakmicu, koja se igra tako da se klubovi natječu u disciplini „četvorka klasično“ prednošću od 5:0. Ipak, Brela se vraćaju u „egal“, da bi konačni rezultat bio 13:8 za BK Biston. Ovim rezultatom BK Biston je izborio nastup na završnici boćarskog Kupa Hrvatske, koja se igra u Putnikovićima na Pelješcu. Biston u Kupu nastupa u najsnažnijem sastavu, jer po navodima ljudi iz kluba osvajanje dupla kruna jedan od najvažnijih ciljeva sezone.

Sam format natjecanja se pokazao kao kvalitetna novina, obzirom da je bilo iznenađenja u smislu pobjeda klubova iz nižeg ranga protiv onih iz višeg ranga. Također, boćari koji se ne susreću na igralištima na godišnjoj bazi su ove godine imali dodatnu priliku izmijeniti iskustva i znanja o igri jedni sa drugima.

Izvor (tekst i fotografija): Boćarski savez Splitsko-dalmatinske županije

Comments are closed.