BRAĆA ĆUBELA I MARINO MILIČEVIĆ DONIJELI TRI ZLATA SA PH U BAŠKU VODU !

MOGU I BEZ MARINERA: Juka Radman, Mate Kesić i Igor Žuljević u finalu “Dunde” !
23 listopada, 2020
SVJETSKA FEDERACIJA POTVRDILA NA WEBU ! Luka Gašpar svjetski rekorder !
29 listopada, 2020

BRAĆA ĆUBELA I MARINO MILIČEVIĆ DONIJELI TRI ZLATA SA PH U BAŠKU VODU !

Završena su i posljednja prvenstva Hrvatske u 2020. godini i to ona u Volo boćanju. Tamo je trojac iz boćarskog kluba Biston iz Baške Vode osvojio sva tri prva mjesta i to u Brzinskom izbijanju, Preciznom izbijanju i Paru klasično.

Marino Miličević, pojačanje Bistona iz riječkog Vargona, je u polufinalu discipline „Brzinsko izbijanje“ pogodio 48 od 50 boća unutar 5 minuta utrke. Isti rezultat Miličević je ponovio u finalu. Mladi igrač BK Zrinjevac Luka Gašpar je ostvario osobni rekord u polufinalu (49/49), da bi u finalu ipak morao stisnuti ruku nešto boljem takmacu u Marinu Miličeviću.

Aktualni pobjedinik mediteranskih igara u disciplini „Precizno izbijanje“ Pero Ćubela je opravdao status favorita i sa 20 pogodaka slavio u finalu .

Aktualni svjetski prvak u disciplini „Pojedinačno klasično“ Marin Ćubela je, ovaj put u „Paru klasično“, na prvenstvu Hrvatske zajedno sa bratom Perom donio i treću titulu u Bašku Vodu.

Osim Marina Miličevića iz Vargona, iznimno efikasni predsjednik BK Biston Matejas Jozipović je u prijelaznom roku iz talijanske Novente doveo braću Ćubela te Antu Grančića iz BK Sokol te tako oformio nedvojbeno najsnažniju boćarsku ekipu u Dalmaciji u povijesti. Boćarska sezona se nastavlja bez gledatelja i uz poštivanje mjera stožera Civilne zaštite i HZJZ-a, a Biston, Jozipović, odličan roster i trener Ivo Topić su zasada i na papiru jedan od glavnih favorita za naslov prvaka.

Izvor (tekst i fotografija): dalmacijadanas.hr

Comments are closed.