ČETVRTAK 20:00 SATI ! Pero Ćubela stiže u “PodKaST” !

MLADI U BOĆANJU: Ana Juginović preuzela nagradu grada Omiša !
18 svibnja, 2021
DICMO 3+1: Ivica Pajo Brkić kao podrška “Grand slamu” u Dicmu !
19 svibnja, 2021

ČETVRTAK 20:00 SATI ! Pero Ćubela stiže u “PodKaST” !

Titula Bistona i izvedbe vođe te ekipe u terenu te svojevrsnog vođe boćarske reprezentacije Hrvatske Pere Ćubele popraćene su na jednom širem nivou, pa će ovaj najvažniji boćar u Dalmaciji, sada već možemo kazati svih vremena, biti gost u podcastu “PosKaST”.

30-ak sušnih godina je imala kolijevka balotanja, tj. Dalmacija. U tih 30 godina samo je BK Nada 1991. godine bila prvak, da bi u posljednje tri godine boćarsku titulu prvaka Hrvatske ponijeli i BK Gorčina (raffa), BK Naklice (raffa) te 2021. godine, onu najvažniju titulu, BK “Biston” u Volo boćanju.

Osim tri prvaka u tri godine (nakon samo jednog u gotovo 30 godina) povijesni je trenutak za muško seniorsko dalmatinsko boćanje u kojem su svi aktualni osvajači prvenstava i liga iz Dalmacije. Boćarski klubovi iz SDŽ su “vlasnici” svih Volo i Raffa titula, dok je Petanka klub Dalmatino (ŠKŽ) osvajač posljednjeg ekipnog Petanka prvenstva Hrvatske.

Da bi Pero, zajedno sa svojim suigračima, kao istinski lider, vođa i šampion, u terenu stigao staviti točku “i” tj. odigrati “Završni čin”, kada pričamo o lansiranju dalmatinskog boćanja ka vrhu, ključnu rolu je odigrao čovjek bez čije vizije ništa od navedenog ne bi bilo moguće ostvariti. On je Matejas Jozipović, predsjednik Bistona, koji je osim van terena stigao biti na usluzi treneru Ivi Topiću i u terenu tokom finala. Način na koji je Matejas prodrmao “prvu trojku” je ekvivalentan načinu na koji je sa titulom prodrmao dalmatinsko i hrvatsko boćanje. Jozipović je svojim potezima naprosto izdigao dalmatinsko boćanje iz surove prosječnosti i nema dvojbe da će biti upisan u povijest dalmatinskog boćanja zlatnim slovima. Biston će još imati što reći i u Kupu Europskih prvaka, a o povijesnoj tituli, daljnjim planovima u karijeri te sportskoj obitelji Ćubela će javnosti Pero više kazati pred malim ekranima u četvrtak u 20:00.

Link na PodKaST: https://www.youtube.com/watch?v=Tbrp29QrWuM

Comments are closed.