DANAS OTVARANJE RAFFE U ŽRNOVNICI: Legendarni Zdravko Omrčen i RK „Marjan“

Krenulo Raffa boćanje u Hrvatskoj: JOSIPU PERIĆU I “OTOČANIMA” PRVA POBJEDA
27 lipnja, 2019
BALOTE I NOGOMET: Dino Podrug i Koprivno ugostili Ivana Perišića i omišane!
29 lipnja, 2019

DANAS OTVARANJE RAFFE U ŽRNOVNICI: Legendarni Zdravko Omrčen i RK „Marjan“

Prvo povijesno izdaje Hrvatske Raffa lige je ugledalo svoje prve boća i minute. Igralište u Turjacima je ugostilo četiri ekipe. Danas je na redu Žrnovnica koja će ugostiti legendarnog Tonća Jurjevića i BK „Gorčina“ kao prošlogodišnjeg „Volo“ prvoligaša i klub koji dogodine slavi 40 godina uspješnog djelovanja.

Međutim, današnji dan će po još jednoj važnoj stvari za boćanje biti važan, a taj je da će se Gorčini suprostaviti Raffa klub „Marjan“ za kojeg će nastupiti jedan od kultnih Raffa igrača Zdravko Omrčen. On i njegovi suigrači Petar Kalinić i Ivica Franić su uz Ljubu Čikeša praktički stvorili Hrvatsku Raffu prije gotovo tri desetljeća. Legendarni Zdrave je nastupao i na Mediteranskim igrama u dresu Hrvatske Raffa reprezentacije, Split je bio domaćin europskog Raffa prvenstva, Raffa reprezentacija je prva reprezentacija koja je nastupala pod Hrvatskom zastavom od Hrvatske samostalnosti, baš kao što je BK „Nada“ prvi momčadski prvak Hrvatske računajući sve sportove. Sve su to velike i važne stvari za naše boćanje.

U pripremi je velika priča o povijesti Raffe u Hrvatskoj, o sastavima reprezentacija iz tog vremena. Javnost će „štoriju“ ugledati uskoro, a do tada uživajmo u derbiju prvog kola. Tonći Jurjević protiv čovjeka koji je i legendarnog Dante D“Alessandra imao „na konopcima“ Zdravka Omrčena, 19:00 dvorana „Kalaš“ Žrnovnica.

Comments are closed.