ĐELA I ZVONE U POLUFINALU JESENICA

OVACIJE U BASTU
11 veljače, 2016
PREOKRET PAVEŠKOVIĆA I PALAVERSE
13 veljače, 2016

ĐELA I ZVONE U POLUFINALU JESENICA

dubrovci i botica

Dva još uvijek ponajbolja Dubrovska igrača Anđelko Domikulić Đela i Zvone Čotić sinoć su ostvarili plasman u polufinale interesantnog turnira u Jesenicama. U četvrtfinalu su uvjerljivo pobijedili dida i unuka, Božu Ribičića legendarnog „Boću“ i Dominika Tadića, pojačene sinom i ujakom Marinom. Bez obzira na Marinovu genijalnost, Đela i Zvone kao dva vrlo tvrda igrača opravdali su ulogu favorita protiv još uvijek nedovoljno iskusnog Tadića, te stigli do pobjede.

Za pohvaliti u ovoj priči je upornost mladog naraštaja, a Dominik je zasigurno jedan od najvećih balotaških potencijala u Dalmaciji kao i izdržljivost vremešnog ali vitkog i gipkog Bože.

Boje obitelji na turniru u Jesenicama ovim rezultatom ostaju u rukama Dominikovog oca, inače eksplozivnog Zdravka Tadića koji u paru sa najboljim od najboljih Lukom Žurom silovito kroči prema tituli. Na putu im stoje Tugarani Goran i Špiro Bulić zajedno sa Josipom Glavinovićem Perikom. Taj „must watch“ klasik na rasporedu bi trebao biti u ponedjeljak,a karta više je pravi raritet u Tadićevim mečevima koji ima apsolutno najveću podršku navijača od svih balotaša.

Šta se pobjednika tiče, popularni i kad su balote u pitanju jako emotivni, Đela  još je jednom pokazao da se više nego spreman oduprijeti pravoj navali mladog Dubrovskog naraštaja igrača koji nezaustavljivo nadire. Toni Bašić, Tomislav Bašić Đomba, Marin Uzinić, Tomislav Juginović Tajson i Ivan Bašić Gile svojim odličnim igrama posljednje vrijeme vratili su žar i iskusnom liscu, a zajedno s njim i suigraču Zvoni. Njih dvojica su ovu igru na mlade „učenike“ iz Dubrave prenijeli od pravih doajena Dubrovskog balotanja, Ante Bašića i Marina Bašića.

Comments are closed.