Derbi južne boćarske hemisfere: RIVER – BOCA (Biston Metković) UŽIVO !

HBS YOUTUBE KANAL – SUBOTA 15:00 ! BK Biston – BK Metković !
5 studenoga, 2020
Tri dana priprema za povijesnu utakmicu: BISTON METKOVIĆ U 15:00 UŽIVO !
7 studenoga, 2020

Derbi južne boćarske hemisfere: RIVER – BOCA (Biston Metković) UŽIVO !

Mile Vidović

Kada su krenule balotaška nadmetanja sa velikim nagradnim fondovima i sa preko 100 ekipa (u nekim trenutcima povijesti čak i 200), najjužnije elitno balotaško nadmetanje po pravilima sa špondama i gumom te pucanjem po tlu je bilo ono na Slimenu. Kako je Slime praktički na poznatoj dalmatinskoj turističkoj lokaciji, na Dubcima (koji su na pola puta između Makarske i Omiša), sve južnije od Dubaca od milja zovemo “Južna balotaška hemisfera”.

U novije doba, a pojavom nekih istaknutih boćarskih klubova koji bilježe značajne rezultate u 1.HBL etablirao se jedan od velikih derbija i to Sokol Orbico – Biston, koji nazivamo dalmatinski derbi. Zaista dvije prave ekipe, koje su stigle do završnog turnira najboljih četriju momčadi 1.HBL, a Sokol Orbico čak i do četvrtfinala Kupa europskih prvaka.

Međutim, na jugu je još jedan veliki derbi, a povijest je pokazala da su utakmice tog derbija znale biti jako vruće, i to Biston – Metković. Kako su oba kluba južnije od Dubaca, točnije u Baškoj Vodi i Metkoviću, derbi nazivamo derbijem južne boćarske hemisfere. Kako je u nogometu najveći derbi južne hemisfere River – Boca, paralele je lako povući. Boćari još nisu stigli do neutralnog i terena i Madrida kao lokacije odigravanja, a nadamo se da ni neće. U prilog tome idu i jako korektne izjave Mile Vidovića, kapetana Metkovića i Pere Ćubele, jednog od nositelja igre Bistona. Što Mile i Pero misle pogedajte prije početka same utakmice.

A UPRAVO OVA UTAKMICA (BISTON – METKOVIĆ) JE PRVA POVIJESNA UTAKMICA KOJU ĆE PRENOSITI HRVATSKI BOĆARSKI SAVEZ NA SVOM SLUŽBENOM YOUTUBE KANALU U DALMACIJI. Prijenos pratite putem linka (klikni ovdje).

Comments are closed.