Fabu neće ždrijeb, Tomaš eksperimentira: BAĆO NAJBOLJI NA BALOTE I „FRANJE“

Ždrijeb prvog kola Basta: ŠPIRO GRUICA NA MATEJASA JOSIPOVIĆA U DERBIJU
13 prosinca, 2016
Duje Bakaja i „noćna mora“ svakog igrača: MARTINA, SANDRA I ANTONIJA
14 prosinca, 2016

Fabu neće ždrijeb, Tomaš eksperimentira: BAĆO NAJBOLJI NA BALOTE I „FRANJE“

mate-kesic-fabijan-baric-fabo

Fabjan Barić Fabo i Mate Kesić

Ako nekoga ne ljubi ždrijeb onda je to Fabjan Barić Fabo. Prvo su ga kuglice pola sezone nanosile na Tomislava Juginovića Tajsona i Marina Uzinića, a nakon što je dvojac privremeno zamrznuo karijeru zbog poslovnih obveza, Fabo nikako da se riješi Mate Kesića. U Jesenicama je Barić pružio značajan otpor. Ipak, rezultatom 14:11 u trećem setu Kesić stiže do pobjede.

Obojicu je zasjenio Marin Marušić Baćo. On je slavio u pojedinačnom turniru protiv Zdenka Malenice 2:0, baš kao i u turniru dvojki. Nakon njega su u teren ušli, pa slavodobitno izišli Petar Bilokapić i Veljko Maretić. U međuvremenu je Baćo van balotaškog igrališta pokazao da je najbolji u svim društvenim igrama, koje dalmatinci obožavaju, da bi nakon svega kasno u noć titulu najboljeg zaslužio i na “franjama” (pikulama), odnosno malim balotama. U spektakularnog Romea Tomaša nikada dosta iznenađenja, a ni ovaj put dežurni kritičari Tomašu ne ostaju dužni.

Naime, Tomaš je poznat kao igrač koji igra sa balotama najmanjeg obujma uopće (nešto oko 8 centimetara promjera). Po riječima „nadobudnih“ on upravo testira “franje” za buduće turnire. To bi značilo da će se po prvi puta igrati sa okruglim predmetom, a da je taj predmet manji od bulina. Prava revolucija, nema što.

veljko-maretic-petar-bilokapic

“Svemogući” Baćo, Bilokapić, Maretić, “Vuga” i Radilović

marin-marusic-baco

Marin Marušić Baćo i Zdenko Malenica

Romeo i Anić 2

Tomaš uveo i kišobran u balote

 

Romeove i Anićeve balote

Razlika Tomaševe i obične balote u veličini

Comments are closed.