GORAN BULIĆ, FABJAN BARIĆ I JOSIP GLAVINOVIĆ U FINALU U DUNDE – SITNO GORNJE !

FINALE LIGE SOLIN 2019/20! Titulu posvetili suigraču i prijatelju Petru Crljenu !
17 listopada, 2020
RAFFA “MIX PAR”: Posljednje slobodno mjesto u ždrijebu !
20 listopada, 2020

GORAN BULIĆ, FABJAN BARIĆ I JOSIP GLAVINOVIĆ U FINALU U DUNDE – SITNO GORNJE !

Goran Bulić i Josip Glavinović

Turnir u Dunde spada u ona najkultnija balotaška natjecanja. Priče o stolovima i janjcima od dućana u Sitnom do “Mosora” povijest nikada neće zaboraviti. Svako nekoliko godina Nikola Bratim vrati nešto od te čari prošlosti.

Tako je i ove godine, a nadmetanje je stiglo do polufinala. Tamo će se u velikom derbiju sastati Juka Radman i njegovi momci protiv ekipe koja ima najteži ždrijeb, po nekim analizama i u povijesti balota u sastavu: Neno Juričić, Duje Pirić, Mate Pavešković i Damir Pirić. Na koga su sve momci naletili tokom turnira ćemo javnost izvijestiti ili kroz priču o tome kako je težak ždrijeb nemoguće proći neokrznut ili kroz priču o ekipi koja je uspjela izvesti nemoguće. Koju ćemo priču čitati ovisi naravno o ishodu polufinala.

Tugaranima prvo polufinale:

Do tog meča je publika imala priliku uživati u prvom polufinalu u kojem su Josip Glavinović, Goran Bulić i Fabjan Barić slavili protiv ekipe koju predvodi Damir Kalaš. “Tugarani”, kako ih od milja navijači zovu (iako je Fabo iz Srinjina) su protutnjali utakmicom sa jako uvjerljivih 2:0.

Ekipa je to koja će imati što reći u finalu. Glavinović na prvaru može na svim terenima dati dio igre, jer se radi o iskusnom boćaru jako dobre tehnike bližanja boće, koja je u kombinaciji sa balotama 95/93 ponekad nerješiva zagnetka za protivnike.

Goran Bulić je igrač koji iz nešto višeg stava bliža boću, pa mu sukladno tome pašu igrališta sa nešto više materijala. U Dunde je igralište upravo takvo.

Fabjan Barić je igrač nešto nižeg tira kada su u pitanju pucačke balote, pa je prva crta i sve ono oko nje ono gdje on dominira. Dakle, ovi dečki imaju svoje “sweet spotse”, a ishod finala uvelike ovisi o tome koliko će uspjeti parirati na sredini igrališta (Bulić), na zadnjoj crti (Fabo) te koliko će Glavinović uspjeti kontrolirati zahtjevan tempo igre, što jedno veliko finale sa sobom nosi. U svakom slučaju nas čeka iznimno zanimljiva završnica.

Comments are closed.