Gorčini povijesni uspjeh ! 7.MJESTO U LIGI PRVAKA – SVI REZULTATI NAŠEG PRVAKA !

BK Sv.Jakov – juniorski europski prvak u Volo boćanju !
3 prosinca, 2022
Izmjena cjenika i način kako postići besplatno oglašavanje turnira ?! PROJEKT “MLADI BOĆARI DALMACIJE” !
11 prosinca, 2022

Gorčini povijesni uspjeh ! 7.MJESTO U LIGI PRVAKA – SVI REZULTATI NAŠEG PRVAKA !

Sastav BK Gorčina u ligi prvaka

Raffa liga je pred svojom petom sezonom. Značajna količina talenta, ozbiljni rezultati na međunarodnom nivou, koji su uzdrmali raffa svijet i manjak infrastrukture. To je najkraći mogući rezime događanja u proteklih par godina. Bez obzira na manjkavosti, talijani već kažu: “Jedino nas hrvati mogu ugroziti!”.

Posljednje veliko dostignuće Hrvatske raffe je nastup i prva povijesna pobjeda BK Gorčina u ligi prvaka. U talijanskom Bergamu, Luka Žure, Tonći Jerić, Ivica Mikas, Mateo Jurčević, Domenik Šušnjara i dugovječni izbornik Ante Tonći Jurjević su savladali mađarskog prvaka sa 6:4, da bi nakon toga u tijesnom meču izgubili od Turskog prvaka sa 4:6, a nakon toga i od talijana i švicaraca.

Gorčina nije imala sreće u ždrijebu jer je naišla na švicarce i talijane, koji su na kraju bili prvoplasirani (Italija) i trećeplasirani (Švicarska, drugo mjesto je osvojio San Marino). Četvrtoplasirani, prvak Slovačke, je onaj od kojeg je Gorčina bolja, a i turski prvak po velikoj većini mišljenja. Dakle, prvi povijesni nastup, sedmo mjesto i “top 5” dojam u Europi. Još jedno u nizu odličnih dostignuća naših raffa boćara na međunarodnoj sceni, u ranoj fazi razvoja ove, više nego zanimljive, grane boćanja.

Rezultati BK Gorčina:

GORČINA U OGLEDU PROTIV PRVAKA MAĐARSKE (Par, pojedinac, Trojka, Par, Pojedinac):

GORČINA PROTIV PRVAKA TURSKE:

GORČINA U OGLEDU PROTIV ŠVICARSKE:

GORČINA U OGLEDU PROTIV ITALIJE:

Rezultati polufinala i finala:

Konačni poredak po nacijama:

  1. Italija

2. San Marino

3. Švicarska

4. Slovačka

Comments are closed.