Hodajuća institucija balota: GENIJALNI MATE KESIĆ ODGOVORIO ZVIJEZDAMA

Sinjski Ronaldo se vraća: MARIO MILAN ODŽA DO POBJEDE
5 lipnja, 2016
Šibenčani ponovno u Omišu: JURE BARTULIĆ I ŽRNOVČANI IZNENADILI ŽIVKOVIĆE
5 lipnja, 2016

Hodajuća institucija balota: GENIJALNI MATE KESIĆ ODGOVORIO ZVIJEZDAMA

Mate Kesić

Obožavani balotaš Mate Kesić

Kao što je već rečeno u priči o „sinjskom Ronaldu“, priča o novo komponiranom balotaškom „dream teamu“ nas tek čeka. Za to vrijeme Mate Kesić je momcima (Petar Bilokapić, Mate Pavešković, Ivan Iko Palaversa i Veljko Maretić) ponudio jasan odgovor. Fotografija govori više od tisuću riječi, a super popularni Mate je navodno sa gospodinom „sa fotografije“, čiji nam je identitet još uvijek nepoznat, dogovorio odigravanje jednog turnira. Naravno, nedvosmisleno je najavio njegovo osvajanje uz izjavu: „Ja turnir mogu osvojiti sa bilo kim“.

Ništa od toga nije čudno. Priča o Mati Kesiću je u pripremi, a vrlo moguće je da je on igrač sa najviše osvojenih balotaških turnira ukupno. Naime, njegove brojke i brojke Marijana Botice su stvar za ozbiljno prebrojavanje i kalkulaciju.

Ova hodajuća legenda je prava institucija balotanja u regiji. Balotaš kojeg po mnogim mišljenjima poznaje najviše Dalmatinaca uopće kada su balotaši u pitanju. Svoju slavu je, osim trofejima, stekao i širokim spektrom suigrača sa kojima je dijelio teren. To je ono što ga krasi i odlikuje. Njegove priče o igračima sa kojima je turnire samo osvajao traju satima, a one sa kojima je igrao vjerovatno bi trajale danima.

Mate je igrač koji vas, ma tko god vi bili, može pobijediti bilo kad i bilo s kim. To je legenda balotanja koja u srcima ljudi Dalmacije neće „umrijeti“ dok god bude svijeta i čovjeka. Životna i igračka priča o njemu je nešto što će naši potomci pamtiti i čemu će se diviti stoljećima iza nas.

Comments are closed.