HRVATSKA PRVA NACIJA SVIJETA: Darijan Živolić osvojio zlato u brzincu !

FINALE U ŽRNOVNICI U 17:00 ! Marko Plazonja i Boro Silić idu po titulu !
9 studenoga, 2019
Žrnovnica – par: ANTE BANJAN, SLAVE MARETIĆ I IGOR ŽULJEVIĆ PRVI U KALAŠA !
10 studenoga, 2019

HRVATSKA PRVA NACIJA SVIJETA: Darijan Živolić osvojio zlato u brzincu !

Darijan Živolić (desno)

Hrvatska je ovog trenutka prva boćarska nacija svijeta. Jedina je na svjetskom seniorskom prvenstvu u ukupno šest disciplina uspjela osvojiti dva zlatna odličja.

Nakon Marina Ćubele u pojedincu klasično, zlato je osvojio i Darijan Živolić u brzinskom izbijanju, kao najzahtjevnijoj i najatraktivnijoj disciplini. Živolić je u polufinalu pogodio 46 boća, onda kada je najviše trebalo protiv talijana Maura Roggera. U finalu je pucao protiv protivnika kojeg je tamo malo tko očekivao, Argentinca Lucasa Heckera, a koji je prije toga iznenadio favoriziranog Aleša Borčnika. “Žika” je zadnju utakmicu zaista rutiski odradio i sa 41 pogotkom osvojio prvo mjesto.

Ovaj rezultat će, uz svjetsko zlato u štafeti koje je osvojio 2015. godine, zauvijek obilježiti karijeru ovok istinskog boćarskog radnika i šampiona.

U poretku reprezentacija Hrvatska je prva sa dva zlata. Nakon Hrvatske se na drugom mjestu nalazi Argentina, dok se na trećem i četvrtom mjestu nalaze Slovenija i Italija. Sve tri navedene reprezentacije su stigle “kući” ponijeti po jedno zlato. Radi se o povijesnom uspjehu tih sportaša, izbornika Jure Maglića, nacionalnog saveza, kao i svakog poštenog Hrvata boćara. Osim dva zlata broncu je osvojila naša štafeta Darijan Živolić / Bruno Kraljić i tako upotpunila prvenstvo iz snova za Hrvatsku.

Denis Peršić, Čedo Vukelić, Jure Maglić, Darijan Živolić, Marin Ćubela, Tomislav Kolobarić, Pero Ćubela, Bruno Kraljić i Frederic Ruis (predsjednik FIB-e)

Comments are closed.