Hrvatski rekord Marina Miličevića i Marina Ćubele: ŽURE U KLASIKU BOLJI OD BAJE !

Finale u “Salone”: KLEME UGRIN I SLAVE MARETIĆ NAJBOLJI !
20 studenoga, 2020
Damantij: Marin Ćubela i Marino Miličević – rekord
22 studenoga, 2020

Hrvatski rekord Marina Miličevića i Marina Ćubele: ŽURE U KLASIKU BOLJI OD BAJE !

Vargon – Pula ODGOĐENO

Metković – Hajduk Rašica 15:11

Komolac – Sokol Orbico 6:20

Imotski – Primošten 23:3

Biston – Otok 26:0

Četvrto kolo 1.HBL je za nama, ako ne računamo derbi kola i utakmicu koja se trebala “streamati” Vargon – Pula. Ta utakmica će se odigrati naknadno.

Istra Poreč je pobjedom u Marinićima pokazala da će se Zrinjevac, Vargon i Pula imati oko čega nadmetati, kada su u pitanju tri mjesta za playoff te da su momci trenera Dražana Puniša jedini sigurni u priči o “top 3” (tri mjesta za doigravanje iz skupine sjever). Zrinjevac je porazom u Pazinu tu činjenicu samo potkrijepio, dok je Pazin istovremeno najavio bitku sa Marinićima za poziciju 5 i odmak od Kukuljanova i Funtane.

Hrvatski rekord Marina Ćubele i Marina Miličevića u Štafetnom izbijanju !

Na jugu zaista spektakl. Podebljanje hrvatskog rekorda štafete Marino Miličević i Marin Ćubela sa 60/61 pogođenom boćom. Dečki su, vjerovali ili ne, promašili prvu boću !!! Biston je pobjedom zaposjeo prvo mjesto na tablici, sa kojeg će ga biti gotovo nemoguće detronizirati. Dosadašnji rekord je bio 58 od 61 pogođena boća, a dijelili su ga Benjamin Guštin/Darijan Živolić upravo sa štafetom Miličević/M.Ćubela.

U klasiku koji se čekao godinama, Luka Žure je pokazao zašto je sama “creme de la creme” boćanja u Dalmaciji kada se računa vrijeme od samih početaka do danas. Da, Marin Ćubela će otići kao bolji boćar Volo. Da, Mate Pavešković je bolji Raffa igrač zasada (tri prve godine), a sam Luka je dovoljno “u godinama” da će se jako teško etablirati kao raffa “GOAT”. Također, ima igrača koji ga vode više ili manje u međusobnim susretima u “bakelitu” kao i igrača koji u ponekoj godini mogu imati bolje rezultate od njega. Usprkos svemu tome, kada je ta igra po pravilima sa špondama i gumom u pitanju, tu nema dvojbe, Luka je onaj koji najviše osvaja, najviše pobjeđuje od svih drugih, on je najbolji balotaš ili igrač “bakelita” svih vremena.

A onda uz sve gore navedeno, u najiščekivanijem meču sezone (u 1.HBL-jug), u utakmici u kojoj se znalo da će Luka igrati krug u otvoru i pojedinca na kraju. U utakmici u kojoj se znalo da će Maro Bajo uzeti i prvog pojedinca i drugi par, balota je pokazala da ima dušu i to po tko zna koji put. U najiščekivanijoj disciplini sezone precizno izbijanje, ždrijeb je namjerio velikog Luku Žuru na velikog Mara Baja. To je ono što se čekalo. To su utakmice u kojima Luka Žure nikada ne gubi ključne igre. Luka je slavio 23:13 i pokazao zašto je velik. Luka Žure je u sklopu KEP-a prije nekoliko godina u zadnjoj ruci kruga protiv Jeremya Micouda na Gripama dobližao tri boće tamo gdje se igrači vesele kada dovedu jednu od četiri boće (četvrta je stala na crti), za bodove vrijedne pobjede i najvećeg uspjeha dalmatinskog boćanja. Luka Žure je najbolji kada je ulog ili njegova reputacija u dalmatinskim balotama ili boćama na tapetu. Maro Bajo je jednostrano mogao Komolca održati u utakmici, a Sokola na rubu ispadanja iz prve lige i Luka Žure ga je u tome spriječio.

Maro Bajo je pokazao još nešto od raskoša svog talenta u štafeti sa 47 pogodaka!!! Ipak Nikola Kapitanović i Ivan Čorić su pogodili 48 i slavili. Zaista pravi boćarski klasik, koji se viđa jednom u nekoliko godina. 6:20 jest konačan rezultat, ali sa štafetom i preciznim izbijanjem, te drugim parom, Komolac je mogao imati 10:10, svega tri igre do kraja. I nije imao. A Sokol Orbico će od kola 8 do kola 11 imati raspored koji će ga svrstati u playoff, osim ako slučajno Hajduk Rašica ne priredi jednu vrstu senzacije ili možda Otok pobjedom na Gripama priredi drugu vrstu čuda.

Imotski je kod kuće protiv Primoštena, pobjedom 23:3, opravdao ulogu favorita, a Primošten ulogu osme ekipe lige.

Prva liga jug ove sezone ljubiteljima boćanja pruža čari i utakmice koje se čekaju godinama pa i čitavo desetljeće, stoga ćemo je detaljno pratiti do kraja.

Marin Ćubela i Marino Miličević
Maro Bajo
Luka Žure u dersu Sokol Orbica
Marin Ćubela i Marino Miličević nakon rekorda

Comments are closed.