Igra, piše i osvaja: VLADO BULIĆ I NJEGOVI MOMCI PRVI U KOREŠNICI

Dicmo do 07.08.: IVICA PAJO BRKIĆ KAO LICE ODLIČNOG TURNIRA
29 srpnja, 2016
Goropadni Omiš i Ivan Bašić Gile: PREKO 100 EKIPA U ŽDRIJEBU PAROVA
31 srpnja, 2016

Igra, piše i osvaja: VLADO BULIĆ I NJEGOVI MOMCI PRVI U KOREŠNICI

Vlado Bulić Mate Pavešković Siniša Stipić Slavko Maretić

Sinošnje finale u Korešnici pružilo je zaista sve ono najbolje što balotaška publika može vidjeti. Fer i korektnu igru i to na jako visokom nivou. U finalu su se susrele ekipe od kojih se „na papiru“ to i očekivalo. Doduše, Vlado Bulić, Mate Pavešković, Siniša Stipić i Slavko Maretić u isto su se plasirali prilično s(p)retno. Mate Kesić, Igor Žuljević, Ante Tonći Vukan i Jure Radman svoje polufinale okončali su mnogo uvjerljivije.

Na finalnoj utakmici izostao je Jure Juka Radman, a Mate Pavešković u igru je ušao tek na 3:8 u drugom setu. Obojica su izostala zbog jako važnih igračkih obveza na drugoj lokaciji. Juka i njegovi momci u tom dijelu i prije utakmice su imali mnogo manje sreće, s obzirom da je Pavešković svoju utakmicu odigrao ranije. Iako, Vukan je pucačku rolu odradio više nego dobro kao Radmanova izmjena.

Prvi set su Bulić, Maretić i Stipić dobili jako uvjerljivo, a bolje otvorili i drugi u odličnoj igri. Tada Kesić, Vukan i poglavito Žuljević podižu igru na najviši nivo za vodstvo 3:8. U igru u tom trenutku ulazi Pavešković, koji odlazi na pucača i prebacuje Stipića na korektora, te praktički dobiva utakmicu i turnir. Drugi set završio je sa potpuno neizvijesnih 16:15.

Najboljem igraču turnira Vladi Buliću ovo je prvi osvojeni turnir u bakelitu u karijeri. Prvi, ali itekako zaslužen. Atmosferu u igralištu najbolje je opisao superkorektni Ante Tonći Vukan. On je konstatirao da je korektnost aktera od početka do kraja utakmice i međusobno uvažavanje bilo na razini za pohvalu i primjer.

Treće mjesto na igralištu do glavnog osvojila je ekipa iz Dubrave koju predvodi Tomislav Juginović Tajson, a u sastavu Stipe Domikulić, Marin Uzinić i Ivan Bašić Gile.

Comments are closed.